Βόλος: Δύο εργατικά ατυχήματα μέσα σε λίγες ώρες

Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας στον Βόλο. Οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τα δικαιώματα παίρνουν και τις ζωές μας.

Βόλος: Δύο εργατικά ατυχήματα μέσα σε λίγες ώρες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δύο θάνατοι μέσα σε μια μέρα. Δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα εργασίας. Ένας 28χρονος και ένας 38χρονος, στο Βόλο. Δύο διαφορετικά περιστατικά που προκαλούν φρίκη. 

Ο 38χρονος άνδρας, και πατέρας δύο παιδιών, εργαζόταν στο καρνάγιο, στο Τρικέρι Βόλου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το magnisianews.gr, ο 38χρονος εργαζόμενος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού, την Κυριακή 17/09, όταν μηχάνημα εργασίας του εγκλώβισε το χέρι και τελικά τον παρέσυρε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 

Το ίδιο πρωί, ένας 28χρονος έχασε τη ζωή του στη Χαλυβουργία Ελλάδος στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, με τραγικό τρόπο, όταν ένα μηχάνημα πρέσας τον συνέθλιψε την ώρα που εκτελούσε εργασίες συντήρησης. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, το μηχάνημα ενεργοποιήθηκε ενώ ο ίδιος βρισκόταν από κάτω του.

Ανακοίνωση για τα δύο ατυχήματα εξέδωσε και ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Λάρισας, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων.

«Δυστυχώς, ακόμη δύο εργαζόμενοι χάσανε τη ζωή του εν ώρα εργασίας , γιγαντώνοντας τη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στη χώρα μας και αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας», αναφέρει ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ν. Λάρισας.

Τονίζει μάλιστα ότι έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα, ζητώντας τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, «ώστε να μην θρηνήσουμε άλλους εργαζόμενους».

«Ζητάμε για πολλοστή φορά από τους υπεύθυνους, τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας. Ζητάμε για τα συμβάν που δυστυχώς αποδείχθηκαν για ακόμη μια φορά τραγωδία την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν και την τιμωρία των υπευθύνων».

Σε αυτή τη χώρα, έχεις χιλιάδες τρόπους για να πεθάνεις και κανέναν για να ζήσεις. Όλα συμβαίνουν κατά τύχη και στη τύχη ελπίζουμε να μην συμβεί το κακό σε εμάς. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει την τελευταία τετραετία ότι δεν πρόκειται να μεριμνήσει για την ασφάλεια των πολιτών της, αφήνοντάς μας στην μοίρα της ατομικής ευθύνης. 

Αντ’ αυτού, προτείνει 16ωρα εργασίας και περιορίζει εξόφθαλμα τα εργασιακά δικαιώματα, με αντεργατικά νομοσχέδια. Οι ζωές μας δεν έχουν αξία. Δεν προστατεύονται. Δεν τους ενδιαφέρουν. Θυσιαζόμαστε εν αγνοία μας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ