Οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν αναίρεση λόγω… μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας

Στον τρίτο βαθμό δικαιοδοσίας καταφεύγουν οι καταδικασμένοι για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ζητώντας αναίρεση της ποινής του, λόγω «μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας».

Οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν αναίρεση λόγω… μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στον Άρειο Πάγο αναβίωσε σήμερα, Τρίτη 19.09, η υπόθεση ομαδικού βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, αφού συζητήθηκε στο ΣΤ΄ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης των καταδικασθέντων για τη δολοφονία της, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. 

Ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος, αλβανικής καταγωγής, ζήτησαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε στους δράστες ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και επιπλέον 15 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι αναιρέσεως που επικαλούνται οι δύο καταδικασθέντες, κρίνοντας πως η απόφαση του Εφετείου φέρει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Οι δύο καταδικασθέντες ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, ότι δεν είχαν δίκαιη δίκη λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τέλος ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. 

Μεταξύ άλλων, ο 26χρονος Ροδίτης ισχυρίστηκε ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του τον ισχυρισμό του περί της… μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας του.

Όλοι οι ισχυρισμοί ωστόσο θα πρέπει να απορριφθούν, σύμφωνα με την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δεδομένου ότι η εφετειακή απόφαση είναι «είναι απολύτως τεκμηριωμένη και απαντά στους ισχυρισμούς αυτούς». 

«Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε, μεταξύ άλλων, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στη σχετική αγόρευσή της.

Απόντες από τη δικαστική αίθουσα του Αρείου Πάγου ήταν οι γονείς της Ελένης Τοπαλουδη, αλλά και οι καταδικασθέντες.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για το εάν θα αναιρεθεί ή όχι η απόφαση του Εφετείου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ