5 χρόνια χωρίς τον Ζακ μέσα από 15 δικά του τιτιβίσματα και αναρτήσεις

Ο Ζακ/Ζackie oh ήταν πάρα πολλά πράγματα, όπου η επιλογή 15 αναρτήσεων και τιτιβισμάτων του, κατά μια έννοια αποτελεί το δικό μας φίλτρο για το ποιος και ποια ήταν. Και ποια από όλα αυτά έκαναν γκελ στο άτομο που τα συγκέντρωσε.

5 χρόνια χωρίς τον Ζακ μέσα από 15 δικά του τιτιβίσματα και αναρτήσεις
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με πλήρη επίγνωση λοιπόν πως η επιλογή αυτών των αναρτήσεων και tweets αποτελεί έναν από τους τρόπους με τον οποίο ταυτιζόμαστε με την προσωπικότητά του, ας δούμε λίγα πράγματα για το χιούμορ, την λακωνικότητα, την αγνότητα των συναισθημάτων, την αντιφασιστική νοοτροπία και κάποια από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον Ζακ Κωστόπουλο, ακτιβιστή στην πραγματική ζωή. Λείπει από τους αγαπημένους του, λείπει από όσους τον γνώρισαν, όμως λείπει και μια ακόμα καθαρή φωνή να αγωνίζεται για τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.

Φαρμακερό σχόλιο για τα φασιστοειδή που ήθελαν straight Pride και δεν γέμισαν ούτε ταξί.

Σχολιάζοντας την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και παίρνοντας θέση πως μπορεί να είναι καλοί γονείς και όχι καλύτεροι από τους χειρότερους straight γονείς.

Ο Ζακ πέρα από αντιφασίστας και ακτιβιστής των δικαιωμάτων της LGBT+ κοινότητας, ήταν και οροθετικός. Φυσικά δεν μπορούσε να αφήσει τον Ανδρέα Λοβέρδο στο απυρόβλητο. Εν τάχει να πούμε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος το 2012 ως υπουργός Υγείας, με την βοήθεια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παρουσίασε νόμο την 1η Απριλίου, ο οποίος εμπνέονταν από αντίστοιχο νομοθέτημα του 1940. Κάνοντας χρήση του νόμου, μάζεψαν σε επιχείρηση σκούπα τοξικοεξαρτημένες γυναίκες τις οποίες και παρουσίασαν ως εκδιδόμενες. Τις 96 τοξικοεξαρτημένες γυναίκες που μάζεψαν στην επιχείρηση σκούπα, τις υπέβαλαν σε υποχρεωτική εξέταση για την ανίχνευση ΣΜΝ όπου οι 29 βρέθηκαν θετικές στον HIV, τον ιό που προκαλεί AIDS. Στην συνέχεια τις διαπόμπευσαν ένα μήνα πριν τις εκλογές και προς άγρα ψήφων, με φωτογραφίες τους στα ΜΜΕ, παρουσιάζοντάς τες ως απειλή για την δημόσια υγεία. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις οροθετικές αλλοδαπής καταγωγής. Οι περισσότερες γνώρισαν τον κοινωνικό αποκλεισμό, απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα απόρροια της διαπόμπευσης σε εφημερίδες, site και κανάλια και πολλές από αυτές πέθαναν αβοήθητες.
Η κατηγορία: Πως μόλυναν καθωσπρέπει οικογενειάρχες κυρπαντελήδες, που εκμεταλλεύονταν ενίοτε με νταβατζήδες την τοξικοεξάρτησή τους. 
 
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε. 

H ειρωνεία απέναντι σε φασίστες και ομοφοβικούς ήταν το δυνατό του χαρτί. Αυτό εν μέρει τον έκανε γνωστό και στα στέκια των φασιστών του κέντρου της Αθήνας.

Άνθρωπος της κοινωνίας, πάντα ασκούσε κριτική στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Το δόγμα φασίστες έξω, αντιφασίστες μέσα το οποίο καυτηριάζει, μένει απαράλλακτο 10 χρόνια μετά. Τι είναι 10 χρόνια άλλωστε μπροστά σε 80 χρόνια της αγάπης της δικαιοσύνης για τους ναζί και τους νεοναζί;

Υπερασπιζόμενος την συμμετοχή σε εκδηλώσεις Υπερηφάνειας, σε μια εποχή που δεν είχε την παραμικρή σχέση με το σήμερα.

Σχολιάζοντας την παράνομη προφυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. με πλαστό DNA, μιας κοπέλας που έπεσε θύμα του αστυνομικοδικαστικού μίσους προς τον αναρχικό χώρο που άνηκε ο τότε σύντροφός της! Μάλιστα της χρέωσαν ως επιβαρυντική περίσταση ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Ουδέποτε είχε κάνει κάτι παράνομο, παρόλα αυτά, το βαθύ κράτος δεν είχε και δεν έχει τέτοια προβλήματα. Ένα μήνα πριν το tweet η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αδίκημα και χωρίς κανένα σοβαρό στοιχείο εναντίον της πέρα από το πλαστό DNA στο οποίο είχε ταύτιση σε 7 από τους 16 δείκτες. Δηλαδή δεν υπήρχε ταύτιση. 

Σχολιάζοντας την συνήθη κλάψα των φασιστών στα δικαστήρια.

Γενικά δεν μπορούσε να μην σχολιάσει ηλιθιότητες. Όπως το να εύχεται κανείς (συνήθως ανορθόγραφο) «καλό παράδεισο» σε δηλωμένο άθεο.

Σχολιάζοντας την ρατσιστική δήλωση του Νίκου Δένδια «η ποιότητα, η διαφορά κουλτούρας των μεταναστών που δεχόμαστε εμείς σε σχέση με τις άλλες χώρες, είναι τραγική» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Στοχοποίησε έξτρα τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν. Ο Ζακ το πήγε ένα βήμα παραπέρα, στο κλίμα της εποχής.

Το ντιμπέιτ για την ταυτότητα φύλου είχε ανοίξει για πολύ καιρό και ήταν μια κατάκτηση των ακτιβιστών και της κοινωνίας, ώστε να μην υπάρχει ρατσισμός στο θέμα των ταυτοτήτων. Το συγκεκριμένο ειπώθηκε στην αρχή της συζήτησης, πριν πάει η συζήτηση στην Βουλή και ακούσουμε επικές βλακείες για εξωγήινους που ζητούσαν από παιδιά να αλλάξουν φύλο.

Γενική αλήθεια που ισχύει ακόμα. Μόνο αλήθειες.

Τι είναι φυσικό και τι αφύσικο; Φυσικό είναι ο Ζακ Κωστόπουλος να πιάνει δύο από τις αγαπημένες του θεματολογίες, την κριτική προς τους ομοφοβικούς και αυτήν προς τους φασίστες.

Οδηγίες επιβίωσης από το μίσος και αγάπη για τον εαυτό μας. Είναι ίσως ο ομορφότερος επίλογος που πρέπει να κρατήσουμε για έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη προσωπικότητα.

Επειδή υπήρχε χρονικός περιορισμός που δεν βοήθησε να βρεθούν ακόμα περισσότερα ποστς ή tweets για την Drag προσωπικότητα της ως Zackie Oh, να αναφέρουμε τον ρατσισμό και την ομοφοβία που αντιμετωπίζει η drag κοινότητα με αυτή την ανάρτηση, αλλά και την συνήθη θρασυδειλία που χαρακτηρίζει τους ομοφοβικούς και τα φασιστοειδή.

Η αρχική μας φωτογραφία έχει τραβηχτεί από τον Billy London το 2012 και είναι από τις πιο iconic φωτογραφίες του Ζακ που υπάρχουν.
Αυτές οι 15 επιλογές δεν αρκούν φυσικά για να φανεί μια τέτοια προσωπικότητα στην ολότητά της και για αυτό ζητάμε συγγνώμη από τους ανθρώπους του αγάπησαν τον Ζακ και την Zackie Oh.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ