Μετά την επιτυχία του 112 στην Αττική, νέα επιτυχία Πατούλη με τα σχολεία (video)

Χθες, το 112 ήχησε σε πολλές περιοχές της Αττικής… κατά λάθος. Σήμερα, ο Περιφερειάρχης  Αττικής, Γιώργος Πατούλης έκλεισε και ξανά άνοιξε τα σχολεία, μέσα σε λίγα λεπτά. Καλά πήγε και αυτό.  

Μετά την επιτυχία του 112 στην Αττική, νέα επιτυχία Πατούλη με τα σχολεία (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ώρα που η κακοκαιρία Elias πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται ήδη στην Εύβοια, ο κρατικός μηχανισμός - που κατά τα άλλα λειτουργεί ρολόι - μας εξέπληξε για ακόμα μια φορά.

Την Τρίτη 26/09 μήνυμα του 112 εστάλη, δύο φορές - μια το μεσημέρι και μια το βράδυ - σε πολίτες πολλών περιοχών της Αττικής. Ένα τέτοιο μήνυμα είναι λογικό να σε τρομάξει, αλλά βασικός του στόχος είναι να σε προειδοποιήσει και να σε προετοιμάσει για ένα φαινόμενο, από το οποίο μπορεί να κινδυνέψεις. 

Ε λοιπόν, αυτό το μήνυμα εστάλη… κατά λάθος. Πηγές της πυροσβεστικής διευκρίνισαν ότι το μήνυμα αφορούσε περιοχές εκτός Αττικής. Το μήνυμα προήλθε από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι στα όρια με Βοιωτία.

Ώρα είναι να απαξιώσουμε το 112 και κάθε φορά που έρχεται  μήνυμα να το αγνοούμε όπως αγνοούμε εκείνον τον γνωστό που συναντάμε τυχαία στο δρόμο και προσποιούμαστε ότι δεν τον είδαμε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα, Τετάρτη 27.09, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έκλεισε τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας. Βέβαια, λίγο μετά τα ξανά άνοιξε. 

Ο κ. Πατούλης, εμφανίστηκε σε διάφορες πρωινές εκπομπές και από ότι φαίνεται είχε πολύ τρακ για αυτό και τη μία στιγμή έλεγε ότι οι σχολικές μονάδες θα μείνουν κλειστές και λίγο αργότερα το έπαιρνε πίσω.

Ο περιφερειάρχης Αττικής λοιπόν εμφανίστηκε στον ΑΝΤ1 στις 6:50 το πρωί και ανακοίνωσε ότι λόγω της κακοκαιρίας τα σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική.

Περίπου 20 λεπτά μετά, έκανε νέα εμφάνιση και ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα είναι ανοικτά.

Ο ίδιος, εμφανίστηκε και στην ΕΡΤ, και ενημέρωσε ότι τελικά ούτε θα κλείσουν τα σχολεία, ούτε θα ανοίξουν. Οι Δήμοι θα αποφασίσουν τι θα κάνουν. Άντε να βγάλεις άκρη μετά.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες και την επόμενη ώρα, άρα δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία και θα λειτουργήσουν κανονικά. Αν υπάρχει κάποιο πλημμηρικό φαινόμενο σε κάποιο δήμο, θα είναι θέμα τοπικής απόφασης από τον δήμο που θα ενημερώσει. Επαναλαμβάνω πως με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το φαινόμενο θα εξασθενήσει το επόμενο διάστημα». 

Αυτή η κυκλοθυμία και η ανοργανωσιά, αλλά και η έλλειψη συντονισμού που χαρακτηρίζει κάθε διαχείριση κρίσης, καλό θα ήταν να μην προέρχεται από αρμόδιους για την ασφάλεια μας φορείς, καθώς θα αναγκαστούμε να μην νιώθουμε ασφαλείς στην χώρα των θαυμάτων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ