Η ανοχύρωτη καμένη Β. Εύβοια στο έλεος της κακοκαιρίας (εικόνες & video)

Κεντρικοί δρόμοι σε πολλούς οικισμούς έχουν μετατραπεί σε χείμαρρο, έχουν κλείσει δρόμοι, γίνονται κατολισθήσεις.

Η ανοχύρωτη καμένη Β. Εύβοια στο έλεος της κακοκαιρίας (εικόνες & video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias στην Βόρεια Εύβοια, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν τεράστιοι όγκοι νερού.

Ιδιαίτερα σοβαρή είναι η κατάσταση στο Μαντούδι, όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. 

Κεντρικοί δρόμοι στους οικισμούς του Δήμου έχουν μετατραπεί σε χείμαρρο, όπως δείχνουν βίντεο από τοπικά ΜΜΕ.

Οι κάτοικοι της περιοχής ωστόσο έλαβαν συγκεκριμένο μήνυμα από το 112 μόλις σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 10.

«Ξημέρωσε μία πολύ άσχημη μέρα στο δήμο μας. Μέχρι τις 6 το πρωί είχαν πέσει 150 χιλιοστά βροχής. Το δυτικό τμήμα του δήμου, η Λίμνη και οι Ροβιές, έχουν φέρει όλο το βουνό μέσα στους οικισμούς», ανέφερε ο δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα, κινδυνεύουμε! Το νερό είναι πάρα πολύ, έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή κρίνεται επικίνδυνη.

Τα μεγάλα προβλήματα είναι στις καμένες περιοχές, κυρίως εντοπίζονται στην κοινότητα των Ροβιών, αλλά και στο Μετόχι. Μιλάμε για πολύ νερό. Ένας χείμαρρος είναι όλο το βουνό και κατεβαίνει προς τα κάτω ... αν συνεχίσει έτσι δεν ξέρουμε τι θα προκύψει και στους άλλους. Είναι πολύ το νερό, πολύ περισσότερο από τον Daniel.

Παρακαλώ όλους τους δημότες να μην μετακινούνται άσκοπα, είναι οι δρόμοι όλοι χείμαρροι. Αυτή τη στιγμή μετακινούμαι προς τις Ροβιές και έχει 1 μ. νερό ο δρόμος. Να μην μετακινείται κανείς ... Δεν έχει ξαναγίνει τόσο νερό ... να μην μετακινείται κανείς, αυτή τη στιγμή κινδυνεύουμε ... Βλέπω κίνηση, γι' αυτό το φωνάζω.

Το νερό κατεβαίνει από το βουνό μαζί με φερτές ύλες, κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Με κορμούς δέντρων, φερτά υλικά, πέτρες, είναι πολύ επικίνδυνο».

Λόγω της κακοκαιρίας έχει κλείσει και ο δρόμος που ενώνει το Μαντούδι με το Προκόπι, ενώ έχει αναφερθεί κατολίσθηση και στο Δερβένι, με τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στις Ροβιές υπάρχουν πληροφορίες ότι οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν έκοψαν δρόμους, ενώ έχουν πλημμυρίσει και κατοικίες.  Τα σχολεία στους δήμους Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων παραμένουν κλειστά με απόφαση που ελήφθη την Τρίτη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ