Ο Βόλος πνίγεται και ο Μπέος ζητάει από τους πολίτες να ανέβουν σε ψηλότερο όροφο (εικόνες & videos)

Καμία κρατική παρέμβαση για την διαχείρηση μια τέτοιας κρίσης, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Μόνο νουθεσίες. Ελπίζουμε να είναι όλοι τυχεροί και να ζουν σε ψηλές και καινούργιες πολυκατοικίες.

Ο Βόλος πνίγεται και ο Μπέος ζητάει από τους πολίτες να ανέβουν σε ψηλότερο όροφο (εικόνες & videos)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση στον Βόλο, καθώς, μέχρι αυτή την ώρα, σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα έχουν καταγραφεί τόσο στην πόλη όσο και στα προάστια, λόγω της κακοκαιρίας Elias, που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας. 

Νωρίτερα το απόγευμα, μήνυμα του «112» εστάλη στους κατοίκους του Βόλους και ανέφερε ότι «με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» με αποτέλεσμα να διακοπούν και οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προς κάθε προορισμό.

Παρόμοια, και ο Αχιλλέας Μπέος, με ανάρτηση του, κάλεσε τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους και να... ανέβουν σε ψηλότερους ορόφος για να προστατευούν από τις πλημμύρες. Μόλις λίγες εβδομάδες από τις απόκοσμες στιγμές που έζησαν πολλοί κάτοικοι της Θεσσαλίας, μετά την κακοκαιρία Daniel και το κράτος, η πολιτεία, οι τοπικές αρχές, αντί για έργα, ζητούν από τους πολίτες να ανέβουν σε όροφο... 

Ήδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο, όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια.

Η στάθμη στον χείματο Κραυσίδωνα έχει ανέβει επικίνδυνα και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας.

Άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα 'Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ