Ο εφιάλτης επέστρεψε στον Βόλο - Καταστροφές και στην Εύβοια (εικόνες & videos)

Μετράμε νέες πληγές, μετά από ένα βράδυ, όπου οι πλημμύρες και οι καταστροφές δεν είχαν τέλος. Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, διακοπές νερού και ρεύματος, δρόμοι απροσπέλαστοι ακόμα και για τα σωστικά συνεργεία. Λίγες εβδομάδες μετά την κόλαση.

Ο εφιάλτης επέστρεψε στον Βόλο - Καταστροφές και στην Εύβοια (εικόνες & videos)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Επέστρεψε ξανά ο εφιάλτης στο Βόλο, καθώς μεγάλες ήταν οι καταστροφές που προκλήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μαγνησίας, λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Από το πρωί της Πέμπτης 28/09, γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση, ενώ από νωρίς εκδόθηκε και νέο μήνυμα 112 που υπενθύμιζε στους κατοίκους την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πολίτες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι για όλο το βράδυ, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους και οι ποσότητες λάσπης είναι τεράστιες.

Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου, όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.

Η διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου παραμένει από χθες αργά το απόγευμα. Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι, που είχαν παγιδευτεί, οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και στην Αγριά, όπου οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι ακόμη και για τα σωστικά συνεργεία στην Εύβοια

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και στη Βόρεια και Κεντρική Εύβοια, αλλά και στην Καρδίτσα, καθώς οι κάτοικοι του Παλαμά έζησαν ξανά τον εφιάλτη. 

Το κύμα κακοκαιρίας έχει μείνει για πάνω από 6 ώρες πάνω από την Εύβοια «αδειάζοντας» χιλιάδες τόνους νερού από το Μαντούδι μέχρι την Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα νωρίς το πρωί αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας, κατόπιν εντολής του δημάρχου, λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. 

Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιστιαία έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα, ενώ τις τελευταίες 6 ώρες που βρέχει ακατάπαυστα έχουν πέσει στην περιοχή πάνω από 150 κυβικά μέτρα νερό ανά στρέμμα.

Από τα μεσάνυχτα και μετά σε δεκάδες περιστατικά έχει κληθεί η Πυροσβεστική για να βοηθήσει, σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει από καταπτώσεις ή καταστροφές στο οδικό δίκτυο, κορμοί δέντρων και καλώδια είναι πεσμένα στο έδαφος. 

Το νερό σε πολλές περιπτώσεις έχει ξεπεράσει και το 60 εκ., καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση ακόμα και των σωστικών συνεργείων.

Ο δρόμος από το Μαντούδι προς Πευκί είναι αδιάβατος, μετά από καταπτώσεις που έχουν σημειωθεί. Το ίδιο από την Κήρινθο προς την Λίμνη. 

Επίσης, επιχειρούν με βάρκες και στο Πευκί, τις Γούβες, το Προκόπι και άλλα χωριά της κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, ενώ οι εκκλήσεις είναι συνεχείς από παραλιακά χωριά της Ιστιαίας.

Ακόμη και η μετακίνηση πυροσβεστικών δυνάμεων από το κέντρο της Χαλκίδας στη Βόρεια Εύβοια είναι αδύνατη, καθώς οι δρόμοι δεν το επιτρέπουν, ενώ χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να ανοίξουν δίοδο να περάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Ξανά ζουν τον εφιάλτη και στον Παλαμά Καρδίτσας

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, οι κάτοικοι περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων, αν και δεν έχουν επουλώσει ακόμα τις πληγές τους από την κακοκαιρία Daniel, ήρθαν αντιμέτωποι και με τις καταστροφικές συνέπειες της νέας κακοκαιρίας «Elias». Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα χωριά του Δήμου Παλαμά να βρεθούν σε κίνδυνο νέων πλημμυρών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωνσταντίνου Νούσιου, το χωριό Ορφανά του Δήμου Παλαμά, πλημμύρισε με το νερό να έχει κατακλύσει κάθε σημείο του χωριού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο όλη τη νύχτα γινόταν παρεμβάσεις για να αποφευχθούν πλημμύρες και σε άλλα χωριά. Οπως τονίζει επίσης στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, η κατάσταση στον δήμο μέχρι τώρα είναι διαχειρίσιμη, «αλλά μέσα στην ημέρα δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει καθώς έρχονται νερά». «Είμαστε σε επιφυλακή για όλα τα χωριά», τονίζει επίσης ο ίδιος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ