Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου του ελικοπτέρου που έπεσε στη Βόρεια Εύβοια

Οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται.

Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου του ελικοπτέρου που έπεσε στη Βόρεια Εύβοια
ΠΡΟΒΟΛΗ

Νεκρός ανασύρθηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου, που έπεσε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία Αχλαδίου στη Βόρεια Εύβοια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στελέχη Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού εντόπισαν τον πιλότο στην άτρακτο του ελικοπτέρου, σε βάθος 52 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στις έρευνες, εκτός από σκάφη του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη, συμμετείχε και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών και ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Εύβοιας.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 9.00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10.13 από το Μαντούδι, από όπου χάθηκαν τα ίχνη του μέχρι τον εντοπισμό της σορού του πιλότου σήμερα. Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν ότι πραγματοποιούνταν έρευνες για δύο άτομα.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νίκος Αλεξίου εξήγησε ότι «οι συνθήκες χθες ήταν δύσκολες λόγω της βροχής αλλά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι εκβάλλει κάποιος χείμαρρος στην περιοχή».

«Υπήρχαν πάρα πολλά φερτά υλικά, ακόμη και κορμοί που δυσχεραίνουν ακόμα και την πλεύση των πλωτών. Υπήρχαν και στην επιφάνεια κορμοί που έκαναν πιο επικίνδυνη την πλεύση των πλωτών, αλλά το σημαντικότερο ως προς τις έρευνες ήταν το γεγονός ότι υπήρχε πάρα πολλή θολούρα λόγω των φερτών υλικών αλλά και του χειμάρρου που εκβάλλει εκεί και δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει κάτι περαιτέρω με τους δύτες. Σήμερα που είναι λίγο καλύτερες συνθήκες, παρόλο που η θολούρα που βρίσκεται μέσα στο νερό δεν έχει φύγει ακόμα, θα επιχειρήσει η μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών που βρίσκεται ήδη στο σημείο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ