Άφησαν 60 χιλιάδες κόσμο να μπει στο ΟΑΚΑ ενώ γνώριζαν ότι ήταν ακατάλληλο!

Η Κυβέρνηση του «πάμε και όπου βγει» έθεσε σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές.

Άφησαν 60 χιλιάδες κόσμο να μπει στο ΟΑΚΑ ενώ γνώριζαν ότι ήταν ακατάλληλο!
ΠΡΟΒΟΛΗ

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν από την Παρασκευή όσον αφορά το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό στάδιο της χώρας, το ΟΑΚΑ.

Όπως ανακοινώθηκε, το γήπεδο θα κλείσει τις πόρτες του στο κοινό για αρκετό καιρό, καθώς πρέπει να γίνουν σημαντικές στο στέγαστρο Καλατράβα λόγω σοβαρού προβλήματος με τη στατικότητά του.

Εντύπωση μας κάνει βέβαια το πώς κατάφερε η Κυβέρνηση της ΝΔ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από δυο χρόνια είχε ανακοινώσει ότι θα φτιάξει το συγκεκριμένο στέγαστρο. Με τον καιρό να περνάει και να μη φτιάχνεται τίποτα.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, πήρε θέση για την παραπάνω υπόθεση, με βίντεο που ανέβασε στα social media:

Βέβαια, δεν σταματούν όλα εδώ. Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε έργο, πιθανόν έδωσε λεφτά για αυτό και τελικά δεν το έκανε. Δεν αποτελεί είδηση.

Η είδηση μας έρχεται από τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΚΑ, Πέτρο Γαλακτόπουλο, ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή στην τηλεόραση ανέφερε ότι από το 2019 είχαν γίνει αναφορές για προβλήματα στη στέγη, ενώ εντύπωση προκάλεσε η ατάκα του «Έπεφτε σίδερο 80 κιλών και βάζαμε βίδες».

Πράγμα που σημαίνει ότι η Κυβέρνηση γνώριζε για την επικινδυνότητα του γηπέδου. Και όχι μόνο γνώριζε, αλλά είχε πει ότι θα το φτιάξει κιόλας χωρίς να κάνει τίποτα, μόνο για την επικοινωνία.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, η πολιτεία είχε ενημερωθεί επίσημα και γραπτώς για τα μεγάλα προβλήματα του γηπέδου μέσω έκθεσης. Φυσικά και το συγκεκριμένο γεγονός δεν ένοιαξε καθόλου την Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς η έκθεση «θάφτηκε» και μπήκε στο συρτάρι.

Μόνο που από τότε στο ΟΑΚΑ έχουν γίνει τελικοί κυπέλλων με χιλιάδες κόσμο και πρόσφατα είχαμε δει δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού, τα οποία μάζεψαν 60.000 κόσμο το καθένα!

Γιατί ναι, η Κυβέρνηση του «πάμε και όπου βγει» δεν ενδιαφέρθηκε για τις παραπάνω ζωές, είπε «έλα μωρέ, δεν θα γίνει κάτι» και ρίσκαρε νέα τραγωδία.

Ευτυχώς, στην προκειμένη περίπτωση, πρόλαβαν την τραγωδία και δεν τους πρόλαβε αυτή. Για δύο χρόνια όμως αδιαφορούσαν στο πρόβλημα.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, αργά την Παρασκευή εκκενώθηκε για τον ίδιο λόγο και το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση, όμως, είναι ότι βρίσκονταν περίπου 1.000 παίκτες μπριτζ μέσα που μετείχαν σε διασυλλογικούς αγώνες και οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πρόβλημα εντός του κτιρίου.

Ελλάδα 2.0.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ