Το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τους ανθρώπους που ζουν στη Γάζα να φύγουν, καθώς ορκίστηκε να μετατρέψει τμήματα της περιοχής «σε ερείπια» ως εκδίκηση για μια «μαύρη μέρα».

Το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενεργοποίησε το Άρθρο 40 Aleph, κηρύσσοντας επίσημα τον πόλεμο, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973, με τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς, η οποία κυβερνά τη Γάζα, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές τους το πρωί του Σαββάτου.

Στο μεταξύ, ο νέος απολογισμός από το μέτωπο του πολέμου στο Ισραήλ με τη Χαμάς χθες το πρωί, κάνει λόγο για τουλάχιστον 500- 600 νεκρούς Iσραηλινούς και 313 Παλαιστίνιους.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών, από πλευράς του, ανέρχεται σε τουλάχιστον 313 Παλαιστίνιους ενώ σε 1.990 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι τραυματίες.

Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της Χαμάς ανέρχεται σε 500 με 600 και οι τραυματίες πάνω από 2.000 όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του εξακολουθούν να μάχονται με ένοπλους από τη Γάζα στο ισραηλινό έδαφος ενώ η ισραηλινή αστυνομία δημοσίευσε τα ονόματα 30 αξιωματικών της που σκοτώθηκαν σε μάχες με τη Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

Παράλληλα, ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι βρίσκεται σε διαδικασία εκκένωσης 24 χωριών στην περιοχή των συνόρων της Γάζας, μια πιθανή ένδειξη ότι μπορεί να προετοιμάζεται για επιχείρηση εντός της παλαιστινιακής επικράτειας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν αρχικά ότι εκκενώνονται οι περιοχές Urim, Bari, Nahal Oz, Native Hatara, Zikim ενώ θα ακολουθήσουν και περαιτέρω εκκενώσεις «σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης».

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Εγκαταλείψτε τη Γάζα, θα μείνουν «ερείπια»

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τους ανθρώπους που ζουν στη Γάζα να φύγουν, καθώς ορκίστηκε να μετατρέψει τμήματα της περιοχής «σε ερείπια» ως εκδίκηση για μια «μαύρη μέρα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ