Θα κάνει τίποτα για τα ομοφοβικά σχόλια Βορίδη και Πλεύρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έλεγε προεκλογικά;

Θυμάστε μια συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Antivirus όπου είχε τονίσει ότι δεν υπάρχει χώρος για αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική; Οι ακροδεξιοί βουλευτές βγήκαν και μίλησαν για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και για το θέμα της τεκνοθεσίας. Με απόλυτα ομοφοβική ρητορική.

Θα κάνει τίποτα για τα ομοφοβικά σχόλια Βορίδη και Πλεύρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έλεγε προεκλογικά;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πιο συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης, θέλοντας να απαντήσει στον Στέφανο Κασσελάκη για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποκτήσει παιδιά με τον σύντροφό του, προέβη σε ένα ατέρμονο ομοφοβικό παραλήρημα.

Αρχικά δήλωσε: «Στο ερώτημά σας, σας απαντώ ότι έχω εκφραστεί πολλές φορές ότι είμαι κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κατά της τεκνοθεσίας. Όταν έρθει στο κομμάτι των οργάνων θα το συζητήσουμε, η θέση μου είναι αρνητική και στο κομμάτι του γάμου και στο κομμάτι της τεκνοθεσίας».

Ενώ λίγο αργότερα, θέλοντας να απαντήσει ξανά στον Στέφανο Κασσελάκη, έκανε την εξής απαράδεκτη δήλωση: «Με αυτόν σας τον προβληματισμό, κ. Κασσελάκη, μόλις δώσατε απάντηση ότι ένα παιδί για να μεγαλώσει δεν χρειάζεται δυο μπαμπάδες ή δυο μαμάδες ούτε γονέα 1 και γονέα 2, αλλά έναν μπαμπά και μια μαμά. Αυτό δεν αλλάζει».

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Μάκης Βορίδης είχε πάρει και αυτός σειρά στον χώρο της ομοφοβίας από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, καθώς είπε και αυτός την άποψή του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Εγώ την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω. Επομένως είναι ζήτημα πλέον του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε».

Η είδηση προφανώς και δεν είναι ότι Νεοδημοκράτες έκαναν ομοφοβικά σχόλια, αλλά το γεγονός ότι πρέπει να ανατρέξουμε σε κάποιες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν τις εκλογές.

Λίγο πριν την εκλογική διαδικασία του Μαΐου, το περιοδικό ANTIVIRUS έκλεινε 20 χρόνια κυκλοφορίας και σαν θέμα είχε συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Στο τεύχος αυτό μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ερώτηση για αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική στη Νέα Δημοκρατία είχε απαντήσει: «Όχι, δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Και αν ποτέ εκδηλωθεί, έστω και ένα ψήγμα της δεν θα μείνει ατιμώρητο και θα καταδικαστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο...».

Ωραία κ. Μητσοτάκη, υπήρξε. Και μάλιστα υπήρξε από δυο μεγάλα στελέχη του κόμματος. Θα κάνετε κάτι για αυτό ή απλά ήταν ακόμα μια προεκλογική σας ατάκα το παραπάνω;

Έκθετος ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ