Ηράκλειο: Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου

Πολίτες και φορείς βρέθηκαν στο πλευρό των υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την ακραία υποβάθμιση του νοσοκομείου

Ηράκλειο: Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δυναμική πορεία έλαβε χώρα στο κέντρο του Ηρακλείου το πρωί της Τετάρτης 18/10, με τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αλλά και τους πολίτες να ενώνουν τις φωνές τους, διαμαρτυρώμενοι για την κατάρρευση του νοσοκομείου της πόλης τους.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου, Αλέξανδρος Καφετζάκης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα στο Βενιζέλειο έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια, αλλά τον τελευταίο μήνα το νοσοκομείο έχει φτάσει σε έσχατο σημείο υποβάθμισης και από ένα πρωτοποριακό νοσηλευτικό ίδρυμα για την Κρήτη έχει καταντήσει σε απλό εφημεριακό κέντρο.

Ο Αλ. Καφετζάκης χαρακτήρισε εμβαλωματικές τις λύσεις που έδωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που «ξήλωσε» τη διοίκηση του νοσοκομείου και επιχειρεί να καλύψει προσωρινά τα κενά με ιδιώτες ιατρούς. «Αποφάσισε να δώσει μια παράταση ζωής στο Βενιζέλειο έως το τέλος του χρόνου επανδρώνοντας το νοσοκομείο με ιδιώτες αναισθησιολόγους, υποσχόμενος ότι θα προκηρύξει άμεσα τις θέσεις των απαραίτητων υγειονομικών και τέλος εκπαραθύρωσε τη διοίκηση του Βενιζελείου χρησιμοποιώντας την ως αποδιοπομπαίο τράγο για να κατευνάσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας» εξήγησε ο πρόεδρος των γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου.

«Είναι σαφές ότι το πρόβλημα δεν ήταν μόνο της διοίκησης. Η ίδια κατάσταση είναι σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Ελλάδα και κατά συνέπεια είναι μια κεντρική πολιτική επιλογή και υπάρχει μια κεντρική πολιτική ευθύνη» υπογράμμισε. Σημείωσε ότι από τον υπουργό δεν πήραν καμία απάντηση για το τι θα γίνει ύστερα από τρεις μήνες από τη στιγμή που δεν δίνονται κίνητρα στους γιατρούς για να δουλέψουν στο νοσοκομείο και εξέφρασε τον φόβο ότι «το Γενάρη το Βενιζέλειο θα είναι στο ίδιο σημείο ή και χειρότερα γιατί τότε δεν θα υπάρχει η εναλλακτική του ιδιωτικού τομέα».

Οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο έχουν προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη πεντάωρη στάση εργασίας (από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι) και πορεία. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, η Ένωση Γονέων -Μαθητών ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου, η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Ηρακλείου, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας ΝΠΔΔ- Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή του κόσμου στο σημερινό συλλαλητήριο έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ πολλοί τοπικοί φορείς, με ανακοινώσεις τους, στηρίζουν την σημερινή κινητοποίηση και καλούν τους πολίτες να δώσουν το «παρών».

Πηγή κεντρικής εικόνας: cretalive.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ