Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σήμερα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα

Θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό σήμερα στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα και σωματεία της Αττικής καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σήμερα, στο Σύνταγμα, στις 7 μ.μ.. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των σωματείων, ενώσεων ΕΒΕ και άλλων μαζικών φορέων που καλούν τον λαό να πάρει τη θέση του στον αγώνα για να μπει φρένο στο αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων. Μέχρι τώρα 18 Εργατικά Κέντρα, 10 Ομοσπονδίες και 113 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υπογράφουν κοινή ανακοίνωση, εκφράζοντας «τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη μας με τον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν και η ΕΕΔΥΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Ακόμη καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στις 6.15 μ.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις στα εξής σημεία:

 • Προπύλαια: Εργατικό Κέντρο Ανατολικής Αττικής, Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαζικοί φορείς των δήμων του Πειραιά και της Ανατολικής Αττικής, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. 
 • Παλαιά Βουλή: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

Λεωφορεία για τη συγκέντρωση της Τετάρτης 18 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα δρομολογούνται ως εξής:

 • Ελευσίνα, 17.45, δημοτικό πάρκινγκ 
 • Κόκκινος Μύλος, 17.45, Τριγωνική Πλατεία
 • Μενίδι, 17.30, πλατεία Καράβου
 • Ολυμπιακό Χωριό, 17.15, Κακλαμανάκη 21

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι φορείς που καλούν στο συλλαλητήριο εκφράζουν τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη τους στον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή. Καλούν την εργατική τάξη της Ελλάδας, «τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να δράσουμε για τη στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία!».

«Για μια ακόμα φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και τη λευτεριά τους!» τονίζουν και προσθέτουν:

«Οι λαοί, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.

Με τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του '67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της Ελλάδας καταγγέλλουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής.

 • Καμία συμμετοχή, καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.
 • Να αποσυρθεί η φρεγάτα "Ψαρά" από την περιοχή.
 • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
 • Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.
 • Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ