Σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα - Πολλοί αγνοούμενοι

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτά της Γερμανίας και νοτιοδυτικά της Δανίας

Σύγκρουση πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα - Πολλοί αγνοούμενοι
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε συναγερμό βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης στη βορειοανατολική Γερμανία και τη Δανία, καθώς σύγκρουση πλοίων σημειώθηκε στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοιχτά της Γερμανίας με αποτέλεσμα να αγνοούνται αρκετοί άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσιοποίησε η Κεντρική Διοίκηση Ναυτικών Εκτάκτων Αναγκών, το περιστατικό με τη σύγκρουση των πλοίων έγινε σήμερα το πρωί στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ με αρκετούς ανθρώπους να αγνοούνται.

Η σύγκρουση έγινε 12 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νήσου Χέλγκολαντ στις 6 το πρωί περίπου και σε αυτήν ενεπλάκησαν τα εμπορικά πλοία Polesie και Verity. Το δεύτερο είναι αυτό που θεωρείται ότι έχει βυθιστεί.

Το πλοίο «Polesie», με 22 επιβαίνοντες, δεν έχει βυθιστεί, σύμφωνα με τις Αρχές. Το βρετανικής σημαίας «Verity», μήκους 91 μέτρων και πλάτους 14 μ., έπλεε από τη Βρέμη προς το αγγλικό λιμάνι του Ιμινγκχαμ.

Μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστό ότι ανασύρθηκε ζωντανός από τη θάλασσα μόνο ένας από τα μέλη του πληρώματός του. Τα πρώτα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πολλούς αγνοούμενους.

Το «Polesie», μήκους 190 μ. και πλάτους 29 μ., έπλεε από το Αμβούργο προς την ισπανική πόλη Λα Κορούνια.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο σπεύδει και ένα παραπλέον κρουαζιερόπλοιο, όπου και θα παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους ναυτικούς που θα περισυλλεγούν ζωντανοί.

Εκπρόσωπος Τύπου της κεντρικής διοίκησης δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να αναφέρει εάν έχει σημειωθεί διαρροή πετρελαίου στην περιοχή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ