Νεκρός 24χρονος πρόσφυγας στο κέντρο κράτησης Κορίνθου - Σε απεργία πείνας οι συγκρατούμενοί του

Ο Sheheryaar Ahmed ζητούσε για μέρες ιατρική βοήθεια, χωρίς να του παρασχεθεί η παραμικρή. Οι συγκρατούμενοι του προχωρούν σε απεργία πείνας. Μέχρι οι ζωές μας να αποκτήσουν αξία. Μέχρι να μην δολοφονηθεί κανένας άλλος από το κράτος. 

Νεκρός 24χρονος πρόσφυγας στο κέντρο κράτησης Κορίνθου - Σε απεργία πείνας οι συγκρατούμενοί του
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ακόμα ένας θάνατος στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (Προ.Κε.Κ.Α.). 

Ακόμη μια ζωή χαμένη έρχεται για να αναδείξει το σκληρό πρόσωπο του κράτους και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι πρόσφυγες, των οποίων οι ζωές, όπως φαίνεται, δεν έχουν αξία.

Ακόμα ένας άνθρωπος έφυγε, ζητώντας βοήθεια, η οποία δεν ήρθε ποτέ.

Πως μπορείς να αφήνεις έναν άνθρωπο να πεθάνει, εν γνώσει σου; 

Ο Sheheryaar Ahmed ήταν 24 χρονών. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 24χρονος πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Γ.Ν. Κορίνθου λόγω επιπλοκών από βαριάς μορφής πνευμονία. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως δήλωσε αδιαθεσία το βράδυ της προηγούμενης, της 23ης Οκτωβρίου, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, επικαλείται μαρτυρίες προσφύγων σύμφωνα με τους οποίους ο Sheheryaar Ahmed ζητούσε επί τρείς μέρες καλούσε σε ιατρική βοήθεια, όντας καρδιοπαθής.

Όμως, «οι αστυνομικοί φύλακες του παρείχαν ντεπόν και τελικά τον μετέφεραν στο νοσοκομείο μετά από τρείς μέρες. Δύο μέρες μετά ήρθαν απλά για να μαζέψουν τα ρούχα του και έτσι έμαθαν οι συγκρατούμενοι του ότι είχε πεθάνει».

«Ήταν άρρωστος και δεν τον πήραν στο νοσοκομείο. Χθες τον πήγαν στο νοσοκομείο. Μετά πήραν ρούχα του. Μετά πέθανε. Τι είμαστε; Ζώα; Δεν παίρνουμε φαγητό. Κάνουμε απεργία πείνας μέχρι να τα κάνουν σωστά τα πράγματα» δήλωσε πρόσφυγας στην ΚΕΕΡΦΑ σημειώνοντας τις άθλιες συνθήκες στο ΠΡΟΚΕΚΑ.

«Κάθε δύο μέρες κλείνουν νερό. Δεν έχουμε για μπάνιο ή για να πλύνουμε ρούχα» είπε.

Ο θάνατος του 24χρονου έρχεται να προστεθεί σε αυτούς του Κούρδου Ιμπραήμ Εχούντ, που τον Μάρτιο του 2021 κρεμάστηκε στις τουαλέτες του ίδιου κέντρου κράτησης, όπου έμεινε 17 μήνες μετά από αλλεπάλληλες αυθαίρετες αποφάσεις παράτασης της κράτησής του, και στο θάνατο 26χρονου, που ήταν βαριά άρρωστος, από παθολογικά αίτια στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, όπου στο παρελθόν έχουν πεθάνει κι άλλοι πρόσφυγες.

Τον περασμένο Ιούλιο οι κρατούμενοι στην Αμυγδαλέζα ξεσηκώθηκαν με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις κρατουμένων, στους οποίους ασκήθηκαν εξοντωτικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Sheheryaar Ahmed και καταγγέλλει πως «η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης έχει ανέβει επίπεδο μετα το πνίξιμο 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου, με το Λιμενικό να επιχειρεί να ρυμουλκήσει το σαπιοκάραβο προς την Ιταλία και με την απανθράκωση 28 προσφύγων στο φλεγόμενο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο».

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι οι «εισβολείς» που πηδάνε φράχτες και πνίγονται στο Αιγαίο από τις ελληνικές αρχές για να γλιτώσουν από την φτώχεια και τον πόλεμο, δεν έχουν τα ίδια δικαιόματα με τους υπόλοιπους ανθρώπους. 

Οι ζωές των μεταναστών δεν μετράνε για τον Καιρίδη και τον Μητσοτάκη, οι οποίοι δεν διστάζουν να εφαρμόζουν εξόφθαλμα ρατσιστικές πολιτικές, οδηγώντας ανθρώπους - σαν εμένα και εσένα - στον θάνατο. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ