Οι... τυχαίες συλλήψεις 4 μελών του «Ρουβίκωνα»

Στις φωτιές, στις πλημμύρες, παντού. Με αλληλεγγύη και αυταπάρνηση. Στις περιφρουρήσεις, στους αγώνες. Με περιφρούρηση και προσφορά. Και τελικά προφανώς και στη σωστή θέση στη συνείδηση του κόσμου.

Οι... τυχαίες συλλήψεις 4 μελών του «Ρουβίκωνα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο «Ρουβίκωνας» πληρώνει την εδραιωμένη στάση του, στη σωστή πλευρά της ιστορίας, καιρό τώρα. Σήμερα η κατάχρηση της εξουσίας ξεπέρασε και τα προσχηματικά όρια.

Το ομόφωνο όχι του Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής που απαγορεύει την πανευρωπαϊκή φασιστική συνάντηση στα όρια της πόλης ήταν κάτι παραπάνω από σαφές:

«Η φασιστική φιέστα είναι προγραμματισμένη να γίνει την 1η Νοεμβρίου από τις φασιστικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο 420, όπου στεγαζόταν παλιότερα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία των φρουρών των γραφείων της Χρυσής Αυγής Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής καλεί το αρμόδιο υπουργείο και την κυβέρνηση να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στη δράση των φασιστικών οργανώσεων, να προστατέψουν την ελεύθερη πολιτική βούληση και να μεριμνήσουν για την προστασία της πόλης, του κοινωνικού συνόλου και των πολιτών, καθώς ο δήμος  αδυνατεί να αποτρέψει τη συγκέντρωση αυτή μόνος του. Η απόφαση, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, έχει ήδη κοινοποιηθεί στα αρμόδια όργανα.

Να σημειωθεί  ότι φορείς της πόλης και της Βορειοδυτικής Αθήνας καλούν την ίδια ημέρα, στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση». 

Η χθεσινή συναυλία και ο άγριος ξυλοδαρμός 16χρονης 

Εκατοντάδες βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 29-10-23 στην αντιφασιστική συναυλία στον σταθμό του ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια μια 16χρονη κοπέλα ενώ επιτέθηκαν σε ομάδες νεαρών. Η κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο «Γ. Γεννηματάς» άγρια χτυπημένη.

«Στην γενική εφημερία του ΓΝΑ Γεννηματάς το Σάββατο 28 Οκτωβρίου προσήλθε αναίσθητη ως “άγνωστη 1″ τραυματίας στο χειρουργικό ΤΕΠ και στις και 9.20μμ πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία. Τα ευρήματα ήταν ένα σημαντικό κάταγμα στην ινιακή χώρα αριστερά, υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά καθώς και αιμορραγικές θλάσεις στο εγκεφαλικό παρέγχυμα”. 

Οι γιατροί συμπληρώνουν πως “επειδή στο χώρο του νοσοκομείου μαζί με την κοπέλα βρέθηκαν πολλοί άντρες της ΟΠΚΕ αλλά και πολλοί της ασφάλειας, ρωτήσαμε διάφοροι συνάδελφοι τι έχει γίνει. Ενημερωθήκαμε ότι μάλλον ήταν θύμα ξυλοδαρμού, πιθανά από την αστυνομία στην συναυλία στο Ν. Ηράκλειο. Στα χειρουργικά επείγοντα μαζί με άλλους συναδέλφους ενημερωθήκαμε ότι συνεχώς ήταν μαζί με την “άγνωστη 1” άντρας της ασφάλειας στον οποίο ζητήθηκε επανειλημμένα από τους γιατρούς εκεί να αποχωρήσει».

Και μερικές… (λάθος) συλλήψεις 

«Σήμερα το μεσημέρι τέσσερα μέλη μας συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. Κατηγορούνται πως εχθές, 28-10- 2023, στις 19.20, συμμετείχαν σε περιστατικό με ακροδεξιούς στην Νέα Ιωνία και το κατηγορητήριο εναντίον τους περιλαμβάνει διατάραξη οικιακής ειρήνης, σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μοτοσυκλέτες των μελών μας κατασχέθηκαν και ρυμουλκήθηκαν από την αστυνομία στην Γ.Α.Δ.Α.

Ο «Ρουβίκωνας», μαζί με άλλες δυνάμεις του ριζοσπαστικού και αντιφασιστικού κινήματος είναι στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού αγώνα και απαντάει επίμονα σε κάθε πρόκληση. Έτσι κι αυτή τη φορά, που οι φαιοί επιχείρησαν να πατήσουν ξανά πόδι, με αφορμή τα 10 χρόνια από την εκτέλεση των Xρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο, γίναμε μέρος της απάντησης. Σε συνεργασία με τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας Πειραιά και άλλα σχήματα πήραμε μέρος στην περιφρούρηση της μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας στο Νέο Ηράκλειο. Δυστυχώς για το κράτος, όλα τα κατηγορούμενα, και πολλά άλλα, μέλη μας ήταν από τις 18:00 στο πεδίο ευθύνης τους, περιφρουρώντας την συναυλία. Μας είδαν χιλιάδες άνθρωποι, συνεργαστήκαμε και επικοινωνούσαμε διαρκώς με τους διοργανωτές, αυτή η κατασταλτική επίθεση δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον.

Το κρυφτό που συνεχίζει να παίζει το κράτος και η αστυνομία με τους φασίστες από την μία πλευρά και την κοινωνία από την άλλη έχει αρχίσει να γίνεται γκροτέσκο. Όσο κι αν θέλουν να κρατάνε τα προσχήματα δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη λογική των «δύο άκρων», που δεν σημαίνει τίποτα άλλο από κάλυψη των φασιστών στον δρόμο και «κόντεμα» των αντιφασιστών. Την ώρα που οι κυβερνητικοί στο δημόσιο πεδίο πουλάνε αντιφασιστική ρητορική, τέσσερα μέλη μας τώρα είναι στη Γ.Α.Δ.Α. Η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά που είμασταν εχθές το απόγευμα. Με τα πρόσωπά μας κάναμε περιφρούρηση μέχρι το ξεστήσιμο της συναυλίας αργά το βράδυ…

Η αστυνομία επιλέγει να δράσει έτσι γιατί ελπίζει να μας ζορίσει, και εμάς και τους υπόλοιπους αντιφασίστες που αυτές τις μέρες κόβουμε τον αέρα στους φασίστες. Το κράτος και η αστυνομία, αντιθέτως, θέλουν να δώσουν αέρα στους φασίστες.

Τους ευχόμαστε «καλή τύχη» αν και δεν το βλέπουμε.

Καλούμε αύριο στις 11.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 16, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα μέλη μας

Καλούμε όλη την κοινωνική βάση και τον κόσμο του αγώνα, και αυτές τις μέρες και πάντοτε, να κόψουμε το οξυγόνο στη φαιά μόλυνση».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ