Δικογραφία κατά Παλαιστίνιου που τόλμησε να σηκώσει τη σημαία της χώρας του στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο 22χρονος ουδέποτε κατέβασε την ελληνική σημαία, απλά έβαλε ακριβώς δίπλα την παλαιστινιακή. Είναι πολύ τιμητικό για την ελληνική Δικαιοσύνη να σχηματίζει δικογραφίες βασισμένες σε fake news.

Δικογραφία κατά Παλαιστίνιου που τόλμησε να σηκώσει τη σημαία της χώρας του στο Σύνταγμα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένας 22χρονος Παλαιστίνιος τόλμησε να υψώσει την σημαία της χώρας του δίπλα από την Ελληνική, στη μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη σφαγή στη Γάζα, στην πλατεία Συντάγματος.

Ο 22χρονος, ανέβηκε σε κολώνα φωτισμού και ύψωσε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία.

Η κίνηση του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα ακροδεξιά τρολ στα social media, σύμφωνα με τα οποία ο νεαρός κατέβασε την ελληνική σημαία για να ανεβάσει την παλαιστινιακή.

Η ΕΛΑΣ φαίνεται πως πήρε την ίδια γραμμή, καθώς όπως ανακοίνωσε «τις πρωινές ώρες σήμερα (7/11) ταυτοποιήθηκε και προσήχθη 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023».

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Παρόλα αυτά, αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, έχουν διαφορετική άποψη.

Φαίνεται πως ο 22χρονος τόλμησε να τοποθετήσει τη σημαία της χώρας του δίπλα στην ελληνική. Στην κολώνα υπήρχαν 2 ελληνικές σημαίες που ο 22χρονος δεν πειράζει καθόλου. Αντίθετα ανεβαίνει σε ψηλότερο σημείο και τοποθετεί μια παλαιστινιακή και η ελληνική σημαία μαζί.

Για το θέμα της σύλληψης του 22χρονου τοποθετήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος πανηγύρησε για το κατόρφωμα της ΕΛΑΣ να τον εντοπίσει.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως ο 22χρονος ανέβασε παλαιστινιακή και στη συνέχεια ελληνική σημαία, χωρίς ωστόσο να εξηγεί ποιο είναι και εάν πρόκειται για αδίκημα και βάση ποιου νόμου διώκεται.

Παρόμοια στάση κράτησε και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος, κατά την σημερινή (07/11) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το πήγε ένα βήμα παρακάτω και απείλησε με απέλαση τον 22χρονο Παλαιστίνιο. 

Ο Παύλος Μαρινάκης δέχτηκε βροχή ερωτημάτων για την υπόθεση, με τον ίδιο να μην γνωρίζει, προφανώς, τι θα απαντήσει, καθώς το κυβερνητικό αφήγημα είναι τόσο αυθαίρετο που δεν είναι δυνατό να το στηρίξει χωρίς να εκτεθεί - που έχει ήδη εκτεθεί. 

Από τη μία λοιπόν είπε ότι δεν ξέρει την υπόθεση με λεπτομέρειες, καθώς δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία, από την άλλη όμως απάντησε ότι θα υπάρξει απέλαση αν διαπιστωθεί ότι ο 22χρονος κατέβασε την ελληνική σημαία.

«Ακολουθήθηκε μία διαδικασία λόγω πιθανής τέλεσης ενός συγκεκριμένου αδικήματος. Υπάρχει σχετική δικογραφία, μιλάμε για μία προσαγωγή μετά από τα επεισόδια που συνέβησαν, ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία, και το αν η προσαγωγή θα μετατραπεί σε σύλληψη, ποια θα είναι η κατηγορία, όπως κάθε αντίστοιχη υπόθεση, έχει με το πώς θα αξιολογηθεί από τις αρχές. Υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται, και εφόσον παραβιάζονται, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς καμία παρέκκλιση για όλους από όπου και αν προέρχονται οι δράστες». Μάλιστα είπε όλα έγιναν «με προσωπική παραίνεση του υπουργού Προστασίας Πολίτη για να δράσει άμεσα η αστυνομία».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το ποιος νόμος παραβιάστηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε ανενημέρωτος, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω γνώση της δικογραφίας, υπήρξε μία συγκεκριμένη ενέργεια που διαπιστώθηκε από τις αρχές και μία συγκεκριμένη προσαγωγή. Δεν έχω μπροστά μου τη δικογραφία για τα ακριβή άρθρα του ποινικού κώδικα που θεωρείται ότι παραβιάστηκαν. Όταν θα έχουμε ακριβή εικόνα, θα σας ενημερώσουμε».

Σε ερώτηση αν εξετάζεται η απέλαση, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Δεν γνωρίζω αν κατέβηκε η ελληνική σημαία. Έχω την εντύπωση ότι ανήρτησε την παλαιστινιακή σημαία και στη συνέχεια ανήρτησε την ελληνική σημαία, τουλάχιστον έτσι είναι ένας ισχυρισμός. Δεν θέλω να πάρω θέση αν συνέβη το ένα ή το άλλο. Προφανώς σε περίπτωση που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αν ο οποιοσδήποτε κατεβάσει την ελληνική σημαία και προσβάλλει το εθνικό μας σύμβολο τότε θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εφόσον αποδειχθεί οποιαδήποτε τέλεση ποινικού αδικήματος θα συμπαρασύρει και τη διαδικασία του ασύλου, δηλαδή της λήψης της αναστολής της κτήσης του ασύλου. Αν έχει τελεστεί, θεωρώ ένα πολύ απεχθές αδίκημα, με την έννοια ότι προσβάλλει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και κυρίως προσβάλλει τη μνήμη των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

Τέτοια εμμονή με τα σύμβολη της πατρίδας είχαν κάποτε οι ναζί. Είναι λεπτά τα όρια.

Cover Photo: Μαρία Γαλάτη

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ