Αιφνίδια «έφοδος» κατοίκων των Εξαρχείων στο φυτώριο του δήμου Αθηναίων - Άφαντα τα δέντρα της πλατείας

Τα δέντρα που κόπηκαν από την πλατεία και υποτίθεται θα φυλάσσονταν για να μεταφυτευτούν, μάλλον «εξαφανίστηκαν», καθώς οι υπεύθυνοι του φυτωρίου δεν μπορούσαν να απαντήσουν ούτε πόσα δέντρα έχουν μεταφερθεί για «μεταφύτευση», ούτε πού βρίσκονται.

Αιφνίδια «έφοδος» κατοίκων των Εξαρχείων στο φυτώριο του δήμου Αθηναίων - Άφαντα τα δέντρα της πλατείας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κάτοικοι των Εξαρχείων βρέθηκαν στο φυτώριο του δήμου Αθηναίων, και συγκεκριμένα στον χώρο όπου έχει παραχωρηθεί απο την Ελληνικό Μετρό, προκειμένου να διαπιστώσουν που βρίσκονται τα δέντρα που κόπηκαν από την πλατεία Εξαρχείων. 

Όπως καταγγέλλει η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων», οι υπεύθυνοι. οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την «έφοδο», δεν μπορούσαν να απαντήσουν ούτε πόσα δέντρα έχουν μεταφερθεί από την πλατεία για «μεταφύτευση», ούτε πού βρίσκονται.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο Facebook η Ανοιχτή Συνέλευση, «Οι ιθύνοντες αιφνιδιάστηκαν διότι δεν περίμεναν επ' ουδενί ότι θα ψάξουμε να βρούμε τον χώρο που η Ελληνικό Μετρό «μεταφυτεύει» τα κατεστραμμένα δέντρα της πλατείας Εξαρχείων.

Ενώ επανειλημμένα ρωτήθηκαν πού είναι τα χθεσινά δένδρα που πήραν από την πλατεία Εξαρχείων, δεν ήξεραν ούτε πόσα ούτε ποια είναι ακριβώς».

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του φυτωρίου του δήμου Αθηναίων άρχισαν μετά από λίγο τις απειλές κατά των κατοίκων, λέγοντας ότι θα καλέσουν την αστυνομία.

«Απειλούσαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία, για να λάβουν την απάντηση ότι γνωρίζουμε το έννομο κοινωνικό μας δικαίωμα να γνωρίζουμε ακριβώς την πορεία των δένδρων διότι αυτά αποτελούν δημόσια περιουσία», επισημαίνουν στην ανάρτησή τους οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν το πρωτόκολλο «μεταφύτευσης» της Ελληνικό Μετρό παγκόσμια πρωτοτυπία, αναφέροντας ότι εφηύρε τρόπο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη αποτυχία των «μεταφυτευμένων» κούτσουρων.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα και υπογραμμίζουν «η καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων δε γίνεται για να κατασκευαστεί σταθμός μετρό. Στόχος τους είναι η ερημοποίηση της πλατείας, προκειμένου να γίνει φιλετάκι για μεγαλοεπενδυτές. Δε θα τους αφήσουμε!».

Cover Photo: Μάριος Λώλος

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ