Τέμπη: Βρέθηκε σε συντρίμμια το «μαύρο κουτί» του Intercity

Εννέα μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 επιβάτες και για το οποίο καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί

Τέμπη: Βρέθηκε σε συντρίμμια το «μαύρο κουτί» του Intercity
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χρειάστηκε σχεδόν ένα χρόνο για να εντοπιστεί το «μαύρο κουτί» του τρένου Intercity που συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.

Εννέα μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα, το οποίο κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 επιβάτες και για το οποίο καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί, το «μαύρο κουτί» εντοπίστηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ και παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές.

Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο βρέθηκε και βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Μέχρι σήμερα, στο σημείο της σύγκρουσης είχε βρεθεί το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Προς το παρόν, τεχνικοί που εξέτασαν το «μαύρο κουτί» δεν μπόρεσαν να εξαγάγουν κάποια στοιχεία, καθώς είχε υποστεί μεγάλη ζημιά.

Στη Βοστώνη με ειδική πτήση ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Στο μεταξύ, ο 21χρονος Γεράσιμος - Ιάσονας Γ., ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού, αναμένεται να ταξιδέψει για τις ΗΠΑ, με ειδική πτήση, μέσω της 110 Πτέρυγας Μάχης Λάρισας, και συνοδευόμενος από ομάδα επιστημονικού προσωπικού.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα «Ελευθερία», ιατρικό και και νοσηλευτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ βρίσκεται στη Λάρισα από χθες το βράδυ και εφόσον η προετοιμασία του εξελιχθεί ομαλά, τότε ο φοιτητής θα ταξιδέψει για τη Βοστώνη προκειμένου να νοσηλευθεί σε εξειδικευμένο Κέντρο με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση της υγείας του.

Ο 21χρονος Γεράσιμος - Ιάσονας Γ. είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, η οποία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, στην πλέον πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας, με 57 νεκρούς και 181 τραυματίες.

Έκτοτε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Εδώ και σχεδόν 9 μήνες, δίνει τη μάχη του για να κρατηθεί στη ζωή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ