Η ακρίβεια στα βασικά είδη διαβίωσης και ο φόρος στα ακίνητα, κρατούν την οικονομία σε «ανάπτυξη»

Σε ανάπτυξη μέσω της ακρίβειας στα τρόφιμα και των αγοραπωλησιών ακινήτων βρίσκεται η χώρα. Την ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει, λίστα του σούπερ μάρκετ με τα ίδια προϊόντα, κοστίζει 148 ευρώ περισσότερα σε 1,5 χρόνο.

Η ακρίβεια στα βασικά είδη διαβίωσης και ο φόρος στα ακίνητα, κρατούν την οικονομία σε «ανάπτυξη»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πανηγυρίζει για την «ανάπτυξη» μόνο για πλούσιους και την αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ώρα που ο μέσος πολίτης τρέμει να επισκεφτεί το σούπερ μάρκετ.

Η έρευνα αγοράς αποδεικνύει αυτό που φωνάζουν εδώ και μήνες οι ειδικοί: πως τα έσοδα της κυβέρνησης που κρατούν την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης προέρχονται από την ακρίβεια.

Ο πληθωρισμός της απληστίας και της αισχροκέρδειας είναι το μόνο προστατευόμενο είδος στην χώρα

Σε μια ολιγοπωλιακή αγορά, χωρίς ελέγχους και χωρίς πάταξη της αισχροκέρδειας, η κυβέρνηση δαινομοποιεί τους μισθούς για τον πληθωρισμό και όχι την απληστία των επιχειρήσεων.

Η έρευνα αγοράς του Live News

Σε μια αποκαλυπτική έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε η εκπομπή Live News για να καταδείξει το μέγεθος της ακρίβειας, αποκαλύφθηκε ολόκληρη η κυβερνητική στρατηγική για την ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή είχε δημιουργήσει μια λίστα τροφίμων, όπου η ίδια ακριβώς λίστα που αγόραζε ένας καταναλωτής τον Ιανουάριο του 2022 με 109 ευρώ, πλεόν κοστίζει 257,40 ευρώ.

Η λίστα με βασικά είδη διατροφής και υγιεινής τον Ιανουάριο του 2022 κόστιζε 109 ευρώ.

Τα ίδια προϊόντα τον Μάρτιο του 2022 κόστιζαν 132,86 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο έφτασαν τα 154 ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2023 ο λογαριασμός ήταν 178,14 ευρώ.

Τον Ιούνιο του 2023, για τα ίδια προϊόντα, ο καταναλωτής πλήρωνε 215 ευρώ, ενώ στην τελευταία ημέρα αναφοράς το ποσό που πληρώνει ο καταναλωτής στο ταμείο είναι 257,40 ευρώ. Η αύξηση έφτασε το 136% μέσα σε 22 μήνες.

Οι αυξήσεις παρουσιάζονται σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπου ουσιαστικά διενεργείται επιβολή φόρου διαστρωματικά.

Δηλαδή μια επίπεδη φορολογία που πληρώνει εξίσου ένας βαθύπλουτος και ένας εξαθλιωμένος από την νεοφιλελεύθερη επιδρομή πολίτης.

Το ζήτημα με τα ακίνητα

Τα ακίνητα επιμένουν να είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός δείκτης που προσφέρει φόρους μεταβίβασης στο κράτος, καθώς η φούσκα των ακινήτων και τα χιλιάδες ανεκμετάλλευτα ακίνητα που παραμένουν εκτός αγοράς κρατούν τις τιμές ψηλά.

Οι τιμές των ακινήτων κρατιούνται ψηλά, τόσο εξαιτίας των κλειστών ακινήτων που μένουν ως επένδυση, εξαιτίας των αυξήσεων από το πρόγραμμα «Σπίτι μου», όσο και εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης για Χρυσή Βίζα.

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες Χρυσής Βίζα, η Ελλάδα έχει ως πολιορκητικό κριό τα ακίνητα, ενώ επιτρέπει σε κάτοχο Golden Visa να φέρει στην χώρα την οικογένειά του με παιδιά έως 21 ετών αλλά και τους γονείς των συζύγων.

Τα δωράκια για τους «καλούς» ξένους σε αντίθεση με τους «κακούς», φτωχούς ξένους, δεν σταματάνε εδώ. Μετά από 7 χρόνια, ο πλούσιος κάτοχος Χρυσής Βίζα μπορεί να πάρει υπηκοότητα, ενώ έχει όριο διατήρησης της επένδυσης για 5 χρόνια.

Τα πράγματα είναι πιο εύκολα αν ο επενδυτής θελήσει να πάρει ελληνικά ομόλογα (400.000 ευρώ), να επενδύσει σε ελληνική εταιρεία (400.000 ευρώ) ή να καταθέσει στις καλές τράπεζες το ίδιο ποσό.

Η Βίζα ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια όσο διαρκεί η επένδυση, εκτός αν το πρόσωπο ενδιαφέροντος έχει πάρει την υπηκοότητα.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και ο πόλεμος στην Γάζα, με Ισραηλινούς, Ιορδανούς, Σύριους, Αιγύπτιους και Λιβανέζους πλουτοκράτες να καίγονται για μια Χρυσή Βίζα, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται στην ελληνική αγορά ακινήτων και γιατί η Ελλάδα εισπράττει τόσα έσοδα, μόνο από τα ακίνητα και τα τρόφιμα.

Στην κεντρική μας φωτογραφία, έργο του Banksy στο Μπρούκλυν, όπου οι επενδυτές και ο καπιταλισμός καταπιέζουν τους πολίτες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ