Το Σαμποτάζ στο 17ο docfest, στη Χαλκίδα

Οι ενδείξεις που ζητά ο πρωθυπουργός, γίνονται αποδείξεις.

Το Σαμποτάζ στο 17ο docfest, στη Χαλκίδα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την 1 Δεκέμβρη του 21, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά ενδείξεις από το βήμα της Βουλής: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την».

Στις 15 Απριλίου του 2021, η ομάδα του 20/20 Magazine αποφασίζει να μπει στο στόμα του λύκου. Μέσα στην πανδημία, χωρίς καμία χρηματοδότηση, με απαγορεύσεις και συστηματική καλλιέργεια φόβου ξεκινάμε το πρώτο μας ντοκιμαντέρ με θέμα την κυβερνητική διαχείρισή της.

Οι ενδείξεις που ζητά ο πρωθυπουργός, γίνονται αποδείξεις.

Το Σαμποτάζ είναι γεγονός. Μαζί με τον Κώστα Πλιάκο και την Μαρία Γαλάτη καταγράφουμε όλη την προσπάθεια του ΕΣΥ τον καιρό της πανδημίας. 

Την πολύωρη καταγραφή κάνει πραγματική εικόνα ο  Αντώνης Παπαβομβολάκης.

Το αποτέλεσμα για το οποίο συνεργάζονται ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, ο Salvatore Bezzi και ο Χάρης Τζωρτζάκης, καθένας από το μετερίζι του, είναι ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει ιστορίες.

Συγκλονιστικές. 

Τις αφηγούνται γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς που γνωριζόμαστε, κινηματογραφόντας τον αγώνα τους. 

Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, του Γεννηματά -τότε-, ο Αιμίλιος Κακλαμάνος του Λαϊκού. Και δεκάδες άλλοι που με απέραντη ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, έχω την χαρά -πλέον- να θεωρώ φίλους και Συντρόφους. 

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης δίνει το νομικό πλαίσιο μας ιστορίας που ξεκίνησε με χειροκροτήματα και γράφτηκε στο σκοτάδι.

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας το Σαμποτάζ ήταν στο διαγωνιστικό κομμάτι της κατηγορίας του, στην οποία και κατέκτησε το 1ο βραβείο.

To Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας μας έκανε την τιμή να μας συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του. 

Το Σαμποτάζ θα προβληθεί αύριο, στo πλαίσιο του 17ου docfest στις 21.15 στο θέατρο Παπαδημητρίου.

Σας ευχαριστούμε.

Συνεχίζουμε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ