Η χαμένη ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» Δραγασάκη για την ενότητα που αγνοήθηκε (video)

Δύο ημέρες πριν από την Κεντρική Επιτροπή που οδήγησε στην αποχώρηση της «Ομπρέλας» και άνοιξε τον δρόμο για την πολυδιάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης, με τόλμη και ευθυκρισία, κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενότητα που δεν βρήκε ευήκοα ώτα.

Η χαμένη ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» Δραγασάκη για την ενότητα που αγνοήθηκε (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως έχει αποδείξει εδώ και χρόνια με τη γενικότερη στάση του στον χώρο της Αριστεράς, ο Γιάννης Δραγασάκης ανήκει σε εκείνους που διαθέτουν την ικανότητα να βλέπουν τη «μεγάλη εικόνα» και να επαναφέρουν συχνά τη «φωνή της λογικής» στο προσκήνιο, σε δύσκολες και ταραγμένες στιγμές όπου αυτή εκλείπει.

Μία τέτοια παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή της 11ης Νοεμβρίου, που άνοιξε εντέλει τον δρόμο για τη διάσπαση, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο και τα κορυφαία όργανα του κόμματος, στους ανθυποψηφίους του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, καταθέτοντας ένα σχέδιο-«σανίδα σωτηρίας» για την ενότητα. Μια παρέμβαση γεμάτη αλήθειες προς κάθε κατεύθυνση, που έθετε ενώπιον των ευθυνών τους όλες τις «αντιμαχόμενες» πλευρές εντός του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς φόβο και πάθος.

Για το σχέδιό του αυτό, που δεν έτυχε της προβολής που θα άξιζε από τα Μέσα, που -συχνά επιχαίροντας- περιορίστηκαν στις «κόντρες» και τους φραστικούς διαξιφισμούς σε όλο το διάστημα της εσωκομματικής κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε την ευκαιρία ο Γιάννης Δραγασάκης να μιλήσει αναλυτικά στην εκπομπή «Η επόμενη μέρα» του ACTION 24, με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Ανδριάννα Ζαρακέλη, στις 9 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την επεισοδιακή Κεντρική Επιτροπή των πρώτων αποχωρήσεων.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός ανέφερε:

Για τον Στέφανο Κασσελάκη:

«Δεν σου ‘δωσε ο κόσμος την ψήφο για να διαγράφεις, σου ‘δωσε για να νικήσεις τον Μητσοτάκη όπως είπες»

«Αν ακολουθούσαμε το “όποιος διαφωνεί να φύγει”, δεν θα είχαμε καν ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ούτε Αριστερά»

Για τον Παύλο Πολάκη και για το περιβάλλον Κασσελάκη:

«Υπάρχουν ρόλοι που απαιτούν πρόσωπα πιο συνθετικά, πιο διαλλακτικά, να μπορούν να μιλούν ακόμα και με αντιπάλους. Δεν ήταν σωστή η επιλογή του ως συντονιστή της κοινοβουλευτικής ομάδας»

«Βλέπω διάφορα πρόσωπα που μιλούν εκ μέρους του προέδρου. Ο Κασσελάκης οφείλει να λάβει υπόψη του αυτό που έκανε ως πρόεδρος και ο Αλέξης Τσίπρας, να ξεχωρίσει ότι “εγώ έχω ευθύνη μόνο για όσα λέω εγώ”»

Για τους διαφωνούντες και μετέπειτα αποχωρήσαντες:

«Μπορεί να μη συμφωνούν κάποιοι με τον τρόπο και τη διαδικασία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ την όρισε αυτή τη διαδικασία. Μ’ αυτή τη διαδικασία έχει εκλεγεί ο πρόεδρος, και άρα δεν αμφισβητείται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Δείτε ολόκληρο τo video με τη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη εδώ:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ