Εργατικό δυστύχημα στην αμερικανική πρεσβεία

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εργατικό δυστύχημα στην αμερικανική πρεσβεία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε, το πρωί της Τετάρτης (6/12) σε εργοτάξιο στην αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ένας εργάτης κάτω από άγνωστες συνθήκες, καταπλακώθηκε από τοιχίο. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα ερευνώνται.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «απουσία εποπτικού ελέγχου από την εταιρεία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του μετανάστη συναδέλφου που έχασε τη ζωή του.

Σήμερα το πρωί συντελέστηκε άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, στο χώρο του εργοταξίου της πρεσβείας των ΗΠΑ όπου εκτελούνται οικοδομικές εργασίες, όταν ένας εργάτης καταπλακώθηκε από τοιχίο. Η εταιρεία DEMCON είχε την ευθύνη για την εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης. Από τα πρώτα στοιχεία καταγράφεται η απουσία εποπτικού ελέγχου από την εταιρεία. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά ότι οι χώροι δουλειάς, ιδιαίτερα μετά την ένταση της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν γίνει παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους του κλάδου, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και διαχρονικά.

Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι το κυνήγι των χρονοδιαγραμμάτων με το ελάχιστο οικονομικό “κόστος” για τις εταιρείες για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, σε συνδυασμό με τους λειψούς προληπτικούς ελέγχους λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αποτελούν την αιτία αυτών των εγκλημάτων.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας παραβρέθηκαν στον χώρο του εργοταξίου στην αμερικάνικη πρεσβεία ενώ ταυτόχρονα έγινε παρέμβαση στο ΣΕΠΕ για το συμβάν για να διενεργήσει έλεγχο, όπως και έγινε. Το Συνδικάτο μας θα συνεχίσει πιο εντατικά τις παρεμβάσεις του για ελέγχους στους χώρους δουλειάς για την προστασία της ζωής και της υγείας μας.

Προτρέπουμε τους συναδέλφους οικοδόμους να έρχονται σε επαφή με το Συνδικάτο όταν διαπιστώνουν έλλειψη των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς για να παρεμβαίνουμε αποφασιστικά.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία ασκώντας πίεση σε κυβέρνηση και εργοδοσία».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ