Νέα μέτρα για την οπαδική βία αποφάσισε η κυβέρνηση

Χωρίς φιλάθλους οι αγώνες της Super League για 2 μήνες

Νέα μέτρα για την οπαδική βία αποφάσισε η κυβέρνηση
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κεκλεισμένων θυρών για δύο μήνες θα γίνονται όλοι οι αγώνες της Super League 1, σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία, που ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης, ύστερα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε: 

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για όλους τους αγώνες
  • Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League
  • Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες
  • Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου
  • Εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το μέτρο μπορεί να επεκταθεί κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

Η πρώτη σχετική ΚΥΑ θα εκδοθεί ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα, ενώ κανονικά με παρουσία κόσμου θα διεξαχθεί το ματς Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα.

«Το μέτρο αφορά τους αγώνες της Super League 1 και τις ομάδες Β’ που υπάγονται στις αντίστοιχες ομάδες της επαγγελματικής κατηγορίας. Κατά περίπτωση θα μπορεί να εκδίδεται υπουργική απόφαση για περιπτώσεις εντός αυτού του διμήνου για ευρωπαϊκούς αγώνες ελληνικών ομάδων. Η πρώτη απόφαση εκδίδεται για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα, για προφανείς λόγους δημοσίας τάξης», αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση τον Φεβρουάριο ώστε να αποφασιστεί η παράταση ή όχι του μέτρου.

Πάντως, για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να επιλέξει ένα κρεσέντο καταστολής και διώξεων κατά πάντων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ