ΟΣΕ: Ξεκινάνε ξανά τα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη την ώρα που δεν έχουν αποκατασταθεί όλα πλήρως

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Τερεζάκης

ΟΣΕ: Ξεκινάνε ξανά τα δρομολόγια Αθήνα - Θεσσαλονίκη την ώρα που δεν έχουν αποκατασταθεί όλα πλήρως
ΠΡΟΒΟΛΗ

Περίπου 10 μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, φαίνεται πως ο ΟΣΕ οδεύει ξανά προς την πλήρη λειτουργία του δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα κάτι τέτοιο δήλωσε και ο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Τερεζάκης, αναφέρόντας: «Τελικά η επανέναρξη της κυκλοφορίας, στο τμήμα Δομοκός - Λάρισα, αποφασίστηκε να γίνει με ηλεκτροκίνητους συρμούς, αντί για ντιζελοκίνητους. Αυτός είναι ο λόγος, που ο χρόνος επανεκκίνησης της κυκλοφορίας, μετατίθεται από τις 20 Νοεμβρίου, κοντά στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η κυκλοφορία, θα είναι ασφαλέστατη, παρότι δεν θα υπάρχει σε πλήρη ανάπτυξη, σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση, σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς.

Η Alstom θα επαναφέρει σε λειτουργία σύστημα, που θα επιτρέπει στα κέντρα, Λάρισας και Λιανοκλαδίου να επιτηρούν συνεχώς τις θέσεις των συρμών, ενώ στη μία γραμμή από την οποία θα γίνεται η κυκλοφορία, το κάθε τρένο θα κυκλοφορεί αφού προηγουμένως έχει περάσει το προηγούμενο, κάτι που θα δίνει πρόσθετη εγγύηση ασφάλειας. Η γραμμή, θα πιστοποιηθεί για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου, πριν δοθεί στην κυκλοφορία».

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, το διάστημα αυτό των 10 μηνών από εκείνη τη νύχτα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, ο ΟΣΕ έκανε μπαλώματα τα οποία βαφτίζονται σαν έργα, με τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο να παραδέχεται ότι δεν υπάρχει σε πλήρη ανάπτυξη η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση.

Μάλιστα δεν σταματάμε εκεί, καθώς εύκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς ότι τον περασμένο Μάρτη υπήρξε απαραίτητη προϋπόθεση η παρουσία τηλεδιοίκησης για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, κάτι που τελικά δεν ισχύει.

Όσον για το ποιο θα είναι το σύστημα το οποίο θα επιτρέπει στα τρένα να κινούνται με ασφάλεια, κανείς δεν μας είπε.

Έτσι, 10 μήνες μετά τα Τέμπη ο ΟΣΕ με τις ευλογίες της Κυβέρνησης ετοιμάζεται να ξαναβάλει κόσμο στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, χωρίς να έχουν αποκατασταθεί όλα πλήρως. Με αρκετά απ' όσα οδήγησαν στον θάνατο 57 άτομα εκείνο το βράδυ, να υπάρχουν ακόμα...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ