Δεν την ξεχνάμε. Την κόρη της γης /τη μάνα όλων των ξεκινημάτων/τη μάνα όλων των τελειωμών. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. (Φωτορεπορτάζ)

Η Παλαιστίνη είναι η μεγαλύτερη πληγή μας. Που αιμορραγεί ασταμάτητα από το 1967.

Δεν την ξεχνάμε. Την κόρη της γης /τη μάνα όλων των ξεκινημάτων/τη μάνα όλων των τελειωμών. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. (Φωτορεπορτάζ)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά την 7η του Οκτώβρη το ξέραμε. Ότι η επίθεση με τους 1200 νεκρούς των  μαχητών του Παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος θα ήταν η αρχή για την τελική λύση. Δηλαδή την κήρυξη πολέμου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. Που προσδοκά να αρπάξει και τα τελευταία κομμάτια της που από το 1967 προσπαθεί, με τις πλάτες όλου του δυτικού κόσμου. 

Τρεις μήνες μετά η Παλαιστίνη αιμορραγεί ασταμάτητα. Σχεδόν 18.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον θύλακο, κατά το 70% γυναίκες, παιδιά και έφηβοι. Ένα πρωτοφανές, ακόμα και για τα μέτρα του κόσμου μας, αμείωτο, διαρκές έγκλημα. Ενάντια σε κάθε νόμο, κάθε αρχή δικαίου, κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Παρακολουθούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ να επιδίδεται στη μεγαλύτερη γενοκτονία του σύγχρονου κόσμου.

Ένα προαναγγελθέν έγκλημα 

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2023, ο Νετανιάχου παρουσιάζει μια εικόνα για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Μιλώντας στον ΟΗΕ. Ο χάρτης δεν έχει τη Δυτική Όχθη, τη Γάζα ή την ανατολική Ιερουσαλήμ. Παλαιστινιακά εδάφη. Ο χάρτης δείχνει το Ισραήλ να περιλαμβάνει και τα τρία.

Τρεις μήνες τώρα ο χάρτης γίνεται πραγματικότητα. Το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, μεταξύ αυτών και εμείς, επιδίδονται με τρομακτική αγριότητα και χωρίς κανένα έλεος στον αφανισμό της Παλαιστίνης.

Χθες στους δρόμους της Αθήνας, για ακόμα μία φορά ζητήσαμε να σταματήσουν τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. Με παλαιστινιακές σημαίες και κεφίγια στον αέρα.

Το κάλεσμα

«Δυο μήνες τώρα, τα αεροπλάνα, οι βόμβες και οι πύραυλοι του ισραηλινού στρατού σφυροκοπούν συστηματικά τη μαρτυρική Γάζα. Η κλίμακα της καταστροφής είναι τόσο μεγάλη που συγκρίνεται πλέον με αυτήν που προκάλεσαν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί στις γερμανικές πόλεις στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Το Ισραήλ διακήρυσσε ότι η κατάληψη της βόρειας Γάζας θα καταστρέψει το "κέντρο βάρους" της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Τώρα, επαναλαμβάνει τα ίδια κλιμακώνοντας τα εγκλήματα του με την πολιορκία της Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα. Όμως, η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν λυγίζει, αντίθετα συνεχίζει ενωμένη και απλώνεται από τις μάχες στη Γάζα μέχρι τις συγκρούσεις και την κήρυξη γενικής απεργίας στη Δυτική Όχθη» σημείωναν στο κάλεσμά τους «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη» και «Παλαιστινιακή Παροικία».

Και εμείς εκεί αμήχανοι αλλά με πείσμα να συνεχίζουμε για όσο και αν χρειαστεί. Απέναντι σε όλους, απέναντι σε όλα. Να επιμείνουμε στις 3 λέξεις.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Φωτογραφίες: Μαρία Γαλάτη

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ