Ποιος είναι ο δράστης της δολοφονίας του Όλιβερ

Μετά από τις επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για την στυγερή δολοφονία του Όλιβερ, πλέον όλοι οφείλουν να αποδεχτούν την πραγματικότητα.

Ποιος είναι ο δράστης της δολοφονίας του Όλιβερ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο υπήρξε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης σε σχέση με τον βασανισμό του χάσκι με το όνομα Όλιβερ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη δεν μπορεί πλέον να διαψευστεί, άλλωστε συγκλίνουν όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις αλλά και οι πραγματογνωμοσύνες που δικαιώνουν τους κτηνιάτρους που βγάζουν το ίδιο συμπέρασμα.

Ο δράστης είναι ντόπιος διανύει την δεκαετία των 50, μετρίου αναστήματος και έχει ιστορικό στην κακοποίηση ζώων.

Ο κύριος ύποπτος φέρεται να είναι άτομο της περιοχής που γνώριζε το άτυχο ζώο.

Ποιος βασάνισε τον Όλιβερ;

Μαρτυρίες από την περιοχή που δεν γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα αν έχουν φτάσει ή όχι στην Αστυνομία συγκλίνουν σε κάποια δεδομένα: Ο δράστης είναι ντόπιος διανύει την δεκαετία των 50, μετρίου αναστήματος και έχει ιστορικό στην κακοποίηση ζώων. Ασχέτως αν έχουν καταγγελθεί ή όχι στις αρχές. Δεν μιλά κανείς για ενοχή, κάτι που θα κρίνει η δικαιοσύνη, απλά πως σεβαστός αριθμός από μαρτυρίες αναφέρει το ίδιο πρόσωπο. 

Πλέον είναι δουλειά των αρχών να «δέσουν» τις μαρτυρίες και τα δεδομένα με το πρόσωπο.

Ταυτόχρονα οι μάρτυρες φοβούνται. Φοβούνται να μιλήσουν στην Αστυνομία και στους δημοσιογράφους, αν και υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως κάποιες από τις μαρτυρίες έχουν φτάσει στα χέρια της Αστυνομίας. Φοβούνται τον δράστη και τον περίγυρό του.

Οι πραγματογνωμοσύνες που συγκλίνουν – Η δικαίωση των επιστημόνων

Όλες αυτές τις ημέρες ζήσαμε μια ατέρμονη προσπάθεια να χτυπηθεί το κύρος της πρώτης εξέτασης του Όλιβερ και της συνεπακόλουθης προσπάθειας διάσωσής του.

Αυτό όμως δεν έγινε με αντικρουόμενα επιστημονικά δεδομένα, αλλά με διαρροές τις οποίες υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας. Την ίδια στιγμή κυκλοφόρησαν φωτογραφίες, ενός αθώου από την προηγούμενη ημέρα (του οποίου το παρουσιαστικό και η ηλικία δεν ταιριάζουν με τις μαρτυρίες και δαιμονοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα), διαρροές πως ο δρόμος του Όλιβερ και μιας αγέλης αδέσποτων ζώων διασταυρώθηκε και άρα του επιτέθηκε η αγέλη και ένα βίντεο με λύκο στην περιοχή που εμφανίστηκε σε δελτία ειδήσεων που για κάποιον λόγο θεωρήθηκε πως ο λύκος είναι ο ένοχος.

Η προσπάθεια να πέσει το φταίξιμο στην πανίδα της περιοχής

Πέρα από τον βασανισμό και την κακοποίηση του Όλιβερ, εφόσον το περιστατικό έχει ήδη συμβεί και ο σκυλάκος έχει καταλήξει, ακόμα πιο ανησυχητική είναι η δαιμονοποίηση των σκύλων και του λύκου.

Είναι ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται η πανίδα της περιοχής την ώρα που υπάρχει η αρχική εξέταση και προσπάθεια διάσωσης και τρεις πραγματογνωμοσύνες που συγκλίνουν. Όταν όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στον ανθρώπινο παράγοντα, η επιμονή για την εύρεση ενός άλλου αφηγήματος και η δημιουργία τετράποδων ενόχων, είναι πέρα ως πέρα ανησυχητική.

Ο χειρισμός της υπόθεσης είναι πέρα ως πέρα λανθασμένος, καθώς έδωσε τροφή για θεωρίες συνομωσίας και έπληξε το κύρος των αρχών. Αν ψάχνετε το damage contro της μιντιακής καταιγίδας που βρήκε την Αστυνομία, ποτέ δεν είναι αργά για ένα αφήγημα πως «διαρρεύσαμε πληροφορίες ώστε ο δράστης να νιώσει πως δεν βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών».

Ακόμα θυμόμαστε πως στην δολοφονία της Κάρολαϊν, ένας άτυχος γεωργιανός συνελήφθη στα σύνορα και βασανίστηκε, με συνδικαλιστή της αστυνομίας και μετέπειτα «ειδικό αστυνομικό αναλυτή», οτιδήποτε και αν σημαίνει αυτό, να κάνει λόγο πως «η αστυνομία ήξερε από την αρχή και προσπαθήσαμε να εφησυχάσει ο δολοφόνος».

Αρκετά

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη που δεν είχαν καμία επιθυμία να βρεθούν στα φώτα της δημοσιότητας και απλά ζητούν την λύση της υπόθεσης πρέπει πλέον να προστατευθούν. Να προστατευθούν από άδικα ρεπορτάζ και να προστατευθούν από άδικες δηλώσεις από επίσημα χείλη που ρίχνουν νερό στον μύλο της συνομωσιολογίας.

Οι κτηνίατροι, οι πραγματογνώμονες, οι φιλοζωικές και ο ιδιοκτήτης πρέπει να προστατευθούν, την ώρα που είναι στα όρια της βεβαιότητας πως μόλις βγουν οι πραγματογνωμοσύνες, θα θέσουν τις έρευνες στον σωστό δρόμο.

Υ.Γ. Αν η επίσημη Πολιτεία και φορείς της κατηγορούνται για συγκάλυψη, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λαμβάνει η κάθε κυβέρνηση υπ’ όψιν. Η έλλειψη εμπιστοσύνης για βασικές κρατικές υπηρεσίες, όπως η διερεύνηση εγκλημάτων κατά της ζωής - ακόμα και αν κάποιοι υποτιμούν τις ζωές των κατοικιδίων φίλων μας - πρέπει να καταπολεμηθεί θεσμικά.

Γιατί η κατάρρευση της εμπιστοσύνης για τις απολύτως βασικές λειτουργίες ενός κρατικού μηχανισμού αποτελεί μια τεράστια ήττα του Κράτους Δικαίου.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ