Τα ΜΑΤ κάνουν bullying σε περαστικούς και επιτέλους κάποιος μίλησε δημόσια (video)

Δεν υπάρχει μια γυναίκα, ένα άτομο με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, ένα άτομο με διαφορετικό χρώμα δέρματος από τον «ελληνικό» που να μην έχει βιώσει bullying στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας. Οι καταγγελίες εκατοντάδες, τα περιστατικά χιλιάδες, κανείς όμως δεν έχει τιμωρηθεί.

Τα ΜΑΤ κάνουν bullying σε περαστικούς και επιτέλους κάποιος μίλησε δημόσια (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι «άνδρες» των ΜΑΤ δεν είναι σαν όλους τους υπόλοιπους άνδρες. Είναι η ομάδα κρούσης της ελληνικής αστυνομίας και του κράτους, οι πραιτωριανοί τους και κυρίως μπαχαλόβιοι. 

Έχουν εθιστεί στη βία, τις συγκρούσεις και την ατιμωρησία τους και με κάθε ευκαιρία βρίσκουν τον τρόπο να παρενοχλήσουν περαστικούς.

Επιτέλους κάποιος βγήκε και μίλησε δημόσια για όλους όσους «δεν έχουν φωνή»

Από το γήπεδο, όπου λένε σε οπαδούς μιας ομάδας συνθήματα του αντιπάλου τους μπας και τσιμπήσει κανείς και τον χτυπήσουν, μέχρι σεξουαλική παρενόχληση και απειλές βιασμού κατά γυναικών όλα αυτά είναι συνηθισμένα.

Όμως το πιο συχνό είναι το bullying σε κάθε άτομο με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό που έρχεται σε αντίθεση με την δική τους ετεροκανονικότητα.

Ένα φαινόμενο καθημερινό για όλους, υπό την ανοχή του κράτους

Οι καταγγελίες στα κοινωνικά δίκτυα για το φαινόμενο είναι χιλιάδες, όμως στην αστυνομία έχουν φτάσει λίγες δεκάδες, οι περισσότερες από άτομα της LGTB κοινότητας και φεμινίστριες που είχαν το θάρρος να κυνηγήσουν το δίκιο τους και οι υπόλοιπες από θύματα ρατσιστικής βίας. 

Ελάχιστες πήραν δημοσιότητα, οι περισσότερες από θύματα ρατσιστικής βίας με σκουρόχρωμη επιδερμίδα που αντιμετώπισαν ρατσιστικές επιθέσεις ή εξύβριση από αστυνομικούς, με την διαφορά πως ήταν Έλληνες!

Χαρακτηριστικά ακόμα και στο Pride της Αθήνας δεκάδες ήταν οι ΜΑΤατζήδες που έκαναν bullying στους συμμετέχοντες ή τα στραβά μάτια όταν επιτέθηκαν φασίστες.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος ηθοποιός στην σειρά Milky Way, είχε το θάρρος να καταγγείλει το bullying, ομοφοβική επίθεση ουσιαστικά, που δέχτηκε από ΜΑΤατζήδες έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λίγο πριν μπει μέσα με την συμπαρουσιάστρια Νάνσυ Ζαμπέτογλου να της «φαίνεται απίστευτο».

Η τοξική αρρενωπότητα και η ομοφοβία είναι εδώ και την περιγράφει ο νεαρός ηθοποιός με τα δικά του λόγια. Τον ευχαριστούμε για την στάση του να το καταγγείλει δημόσια, παρότι είναι απολύτως κατανοητή η αποτροπή από αντίστοιχες καταγγελίες, γιατί τα άτομα που δέχονται τις λεκτικές επιθέσεις των αστυνομικών δεν προσβλέπουν σε «δικαιοσύνη». 

Η μαρτυρία του από το 1:40 του βίντεο, νωρίτερα αναφέρει άλλο παρόμοιο περιστατικό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ