Ο αναλώσιμος Μητσοτάκης του 41% και η ακροδεξιά εφεδρεία εντός ΝΔ

Το κενό αντιπολίτευσης άνοιξε την όρεξη στην «καλή Χρυσή Αυγή» εντός της ΝΔ, που με τοποθετήσεις εκφραστών της που ανοιχτά αμφισβητούν πολιτικές της κυβέρνησης, επιδιώκουν να εμφανιστούν ως ο εναλλακτικός πατριωτικός πόλος διακυβέρνησης, όσων μελλοντικά θα μπορούν να διαδεχτούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην περίπτωση ενός «ασήκωτου» εθνικού συμβιβασμού με την Τουρκία.

Ο αναλώσιμος Μητσοτάκης του 41% και η ακροδεξιά εφεδρεία εντός ΝΔ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Και ενώ έμοιαζε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει την παντοδυναμία της κυβέρνησης του 41% και του -μακράν από τον δεύτερο- «καταλληλότερου» πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίστηκαν φωνές από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, προεξάρχοντος του Αντώνη Σαμαρά, να αμφισβητούν ανοιχτά πολιτικές της με αφορμή το μεταναστευτικό.

Η σφοδρή αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού για την τροπολογία Καιρίδη, που κατά τα λεγόμενα του πρώτου «νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια», και το ηχηρό του «όχι» στην ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου στη Βουλή έστειλε μήνυμα προς τον πρωθυπουργό ότι η ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος έχει και λόγο αλλά και ρόλο να διαδραματίσει στα πολιτικά πράγματα.

Το γεγονός δε ότι, αυτές τις μέρες στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξαφνικά θυμήθηκε να υμνήσει τον Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τον ρόλο του στη λεγόμενη κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, δείχνει πως και άλλα στελέχη της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος καλοβλέπουν -αν όχι έχουν ήδη συνταχθεί με- αυτή την «ανεπίσημη» πρωτοβουλία.

Καθώς μάλιστα, όπως λένε οι αναλυτές -ιδίως μετά τη «χείρα φιλίας» που έτεινε ο Ερντογάν προς τον Μητσοτάκη κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα- το ενδεχόμενο να πιεστεί η ελληνική πλευρά να εμπλακεί σε δύσκολες συζητήσεις με τη γείτονα, με μία επώδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα ατζέντα, είναι κάτι πολύ πιθανό να συμβεί, μπορεί εύκολα ο καθένας να αντιληφθεί σε τι αποσκοπούν οι εντός της ΝΔ «πατριωτικές» φωνές και τι είδους σχέδιο είναι αυτό που κατεργάζονται.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει στην Ελλάδα έναν πρωθυπουργό αναλώσιμο, αυτό δεν είναι άλλο από μια μεγάλη εθνική ήττα, από έναν επιζήμιο για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας συμβιβασμό. Είναι ένα βάρος που κανένας -και ειδικά δεξιός- πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να σηκώσει στις πλάτες του, έτσι λοιπόν προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Και επειδή αυτή τη χώρα αυτή δεν την κυβερνάει το πολιτικό προσωπικό της αλλά τα όσα πλείστα συμφέροντα πίσω από αυτό, να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι ακόμα και ο Μητσοτάκης του 41% μπορεί να καεί εν μία νυκτί προκειμένου να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους. Με μία απλή διαδοχή «τάσης» εντός της ΝΔ, επί το πατριωτικότερον, και χωρίς να σπάσουν πολλά αυγά. Μέχρι και πρώην πρωθυπουργό έχουν έτοιμο να τον διαδεχτεί.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ