Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο άνθρωπος της ακραίας καταστολής. Καλώς τη δεχτήκαμε.

Τι περιμένουμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη; Τα γνωστά.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο άνθρωπος της ακραίας καταστολής. Καλώς τη δεχτήκαμε.
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με τις «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις» της κυβέρνησης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει για πέμπτη φορά στην Κατεχάκη. 

Με απόλυτα ξεκάθαρη κατεύθυνση. Πεινάτε; Θα χορτάσετε καταστολή. Ο Υπουργός που «εξάρθρωσε τη 17Ν» έχει περάσει 5 φορές από το υπουργείο του «Νόμου και τάξης». Ας τις θυμηθούμε. Όχι όμως όπως τις θυμούνται από χθες τα αγαπημένα Μέσα της κυβέρνησης. Αλλά όπως τους πρέπει.

Η πρώτη φορά ήταν από το 1999 έως το 2003 με την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Σε μια επιχείρηση της αστυνομίας, σε ένα πάρτι μόνο για γκέι άντρες στο κλαμπ «Spices», σε μια περιοχή που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται ως γκέι γειτονιά, γίνονται 11 προσαγωγές που οδηγούν στη σύλληψη έξι ατόμων. Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων προσβολή δημόσιας αιδούς, διευκόλυνση ακολασίας, πορνογραφία ανηλίκων, ασέλγεια παρά φύση από κερδοσκοπία, άσεμνα δημοσιεύματα. Ακολουθούν έφοδοι σε σπίτια συλληφθέντων και δημόσια διαπόμπευσή τους σε εφημερίδες και εκπομπές, όπως της Τατιάνας Στεφανίδου. Και καταλήγουν στο τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας ενός από τους συλληφθέντες στο κελί του.

Η δεύτερη ήταν το 2009 με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Τον Μάιο του 2010, ο εν ενεργεία Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αξιοποιεί τα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να διαρρέει τις δήθεν επικείμενες συλλήψεις των δραστών που ευθύνονται για τους θανάτους στη Μαρφίν, εργαλειοποιώντας τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Αλλάζει υπουργικό πόστο για ένα μικρό διάστημα και επιστρέφει, τρίτη φορά, στην Κατεχάκη από τις 7 Μαρτίου ως τις 17 Μαΐου 2012. Εκεί λέει και το καταπληκτικό «Δεν διάβασα το μνημόνιο». Γιατί άλλωστε να το κάνει;

Τέταρτη φορά ήταν τον Ιούλιο του 2019. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ως εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε τη διαγραφή του. Έμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 2021. 

Η αστυνομία υπό την πολιτική του ηγεσία οργιάζει

  • Ο νέος υπουργός δίνει διορία 15 ημερών για εκκένωση των καταλήψεων. Και ω! τι σύμπτωση αυτό συμβαίνει στις δύο κορυφαίες ημερολογιακές σημάνσεις των κοινωνικών κινημάτων, τη 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη.
  • Το 2019 παρακολουθούμε άναυδοι την υπόθεση Ινδαρέ καθώς και τον υπουργό να ανακοινώσει ψευδώς ότι τα παιδιά του σκηνοθέτη συμμετείχαν στην διπλανή κατάληψη.
  • Τον Φεβρουάριο του 2020 στέλνει εκατοντάδες ΜΑΤ στα νησιά που συμπεριφέρονται σαν Χούλιγκαν. 
  • Το Μάρτιο του 2020 αφήνει ανεξέλεγκτους παρακρατικούς στον Έβρο, η ελληνική πλευρά κατηγορείται για δολοφονία μετανάστη του Πακιστανού Μοχάμεντ Γκουλζάρ.
  • Ο Υπουργός επιβραβεύει του αστυνομικούς με sms.
  • Το Ιούνιο 2020 χτυπάνε τον Βασίλη Μαγγό στο Βόλο, ένα μήνα μετά πεθαίνει, ο Υπουργός προδικάζει με ανακοίνωσή του την ιατροδικαστική έκθεση.
  • Τον Ιούλιο περνάει το νομοσχέδιο περιστολής των διαδηλώσεων. Η αστυνομία συλλαμβάνει, φορτώνει κακουργήματα και ο υπουργός μιλάει για βιντεοσκοπικό ακτιβισμό που παράγει ψεύτικες εικόνες. 

Τι περιμένουμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη; Τα γνωστά. Εδραίωση της καταστολής, φόρτωμα αδικημάτων, κατασκευασμένες υποθέσεις, ανακοινώσεις πριν τις έρευνες με την υπογραφή του και ογκώδεις δικογραφίες σε όποιον τολμήσει να κουνηθεί. Τι πρέπει να περιμένει ο υπουργός από εμάς; Τα γνωστά. Θα γράφουμε, θα διεκδικούμε, θα συμπαραστεκόμαστε. θα υπάρχουμε. Καλώς μας ήρθες Μιχάλη. Μας έλειψες…

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ