Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Μητσοτάκης βάζει φρένο γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος

Έχουμε πέσει σε ένα βαθύ πηγάδι χωρίς πάτο και δύσκολα θα καταφέρουμε να δούμε φως.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Μητσοτάκης βάζει φρένο γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όταν ξέρεις τι αρέσει στο κοινό σου, παίρνεις τις αντίστοιχες αποφάσεις που θα το ικανοποιούν, ώστε να διαρηθεί το ενδιαφέρον και η προτίμησή τους.

Όταν ξέρεις ότι σε στηρίζει ένα μάλλον ακροδεξιό ακροατήριο, τότε δεν μπορείς παρά να συνεχίσεις με τις πράξεις σου να το θρέφεις ακόμα περισσότερο. 

Όταν προσπαθείς να λειτουργήσεις προοδευτικά, αλλά μια ακροδεξιά ομάδα εντός του κόμματός σου ασκεί σημαντικές πιέσεις, τι κάνεις; Αναβάλλεις επ' αόριστον το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάλογο που είχε, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών, με δημοσιογράφους, παραδέχτηκε εμμέσως ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ειδικότερα όταν ρωτήθηκε αν «έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αόριστα λέγοντας «μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι φαινόταν πρόθυμος να καταθέσει σχετική ρύθμιση στη Βουλή, ήδη πριν από τα Χριστούγεννα, τελικά η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι μπορεί και να παραιτηθεί αν τελικά περάσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, βρίσκει αντίκρισμα σε μεγάλη μερίδα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και της Νέας Δημοκρατίας εν γένει.

Πρόσφατα, και ο Αντώνης Σαμαράς -σε συνέντευξή του- είπε «όχι» στο νομοσχέδιο, τασσόμενος υπέρ της «πυρηνικής οικογένειας».

Έχουμε πέσει σε ένα βαθύ πηγάδι χωρίς πάτο και δύσκολα θα καταφέρουμε να δούμε φως.

Κοινοβουλευτικοί παράγοντες υπολογίζουν ότι μετά βίας 100 βουλευτές της Ν.Δ. (σε σύνολο 158) προτίθενται να ψηφίσουν το σχετικό νομοθέτημα.

Και πως να προχωρήσουν τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες, όταν μιλάμε για ένα εξαιρετικά συντηρητικό κόμμα, που σέβεται περισσότερο την άποψη της εκκλησίας, παρά την ισότητα στον γάμο;

Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα έρθει μέχρι το καλοκαίρι, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ρύθμιση να κατατεθεί μετά τις ευρωεκλογές. Έτσι η ΝΔ δεν θα έχει κανένα πολιτικό κόστος στις ευρωκάλπες, καθώς αποκλείεται το ενδεχόμενο οι συντηρητικοί ψηφοφόροι της ΝΔ να μετακινηθούν ακόμα πιο δεξιά.

Μάλλον η Νέα Δημοκρατία πρέπει πια να ξανασυστηθεί, όχι ως νεοφιλελεύθερο, προοδευτικό κόμμα, αλλά ως ένα νεοσυντηρητικό μόρφωμα, που τρέφεται και θρέφει την ακροδεξιά. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ