Συνελήφθη για εκβιασμό πρώην υποψήφιος βουλευτής στην Πάτρα – Τον έπιασαν με 150.000 ευρώ

Αναστατώνει τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάτρας η υπόθεση εκβιασμού που έχει γίνει γνωστή τις τελευταίες ώρες και εμπλέκει έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής και πρόσφατα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Συνελήφθη για εκβιασμό πρώην υποψήφιος βουλευτής στην Πάτρα – Τον έπιασαν με 150.000 ευρώ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για τον εκβιασμό προηγήθηκε καταγγελία από έναν επίσης πολύ γνωστό επιχειρηματία της Αχαΐας, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 50χρονου.

Το χρονικό της σύλληψης

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής στήθηκε αστυνομική επιχείρηση, καθώς είχε δοθεί ραντεβού σε καφετέρια της πόλης. Όταν ο επιχειρηματίας έδωσε το μεγάλο χρηματικό ποσό στον 50χρονο, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν μαζί με 37χρονη γυναίκα που ήταν μαζί του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 50χρονος ζήτησε από μέλη διοικητικού συμβουλίου αγροτικού συνεταιρισμού το ποσό των 300.000 ευρώ προκειμένου να τους παρέχει συνδρομή σε δικαστικής και διοικητικής φύσεως ζητήματα, που ανέκυψαν μετά την εκλογή νέου προέδρου.

Ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση, στην οποία εμφανίσθηκε ο 50χρονος μαζί με την 37χρονη, οι οποίοι και συνελήφθησαν μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού των 150.000 ευρώ, μέρος των οποίων είχε προσημειωθεί.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μεταλλική συσκευασία που περιείχε μεταλλικά σφαιρίδια για αεροβόλο. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, καθώς έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους.

Είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού

Πριν από δύο χρόνια ο 50χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού και είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Από τότε υπήρχαν ήδη έντονες προστριβές εντός του συγκεκριμένου αγροτικού συνεταιρισμού. Για τον ξυλοδαρμό είχαν συλληφθεί δύο άτομα.

Το επεισόδιο είχε σημειωθεί μέσα σε κτηνοτροφική μονάδα σε χωριό της Αχαΐας όταν είχαν πιαστεί στα χέρια μεταξύ τους 5 με 6 άτομα.

Ο 50χρονος είχε δεχθεί χτυπήματα με ένα φτυάρι και ένα γαλλικό κλειδί στο κεφάλι με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ