Αδιανόητο: Άνδρας περιέλουσε την σύζυγό του με εύφλεκτο υγρό και την έκαψε μπροστά στα παιδιά

Ακόμα μια απόπειρα γυναικοκτονίας συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ζεφύρι, όπου άνδρας περιέλουσε την σύζυγό του με εύφλεκτο υγρό και της έβαλε φωτιά. Νοσηλεύονται η ίδια και ο αδερφός της με εγκαύματα.

Αδιανόητο: Άνδρας περιέλουσε την σύζυγό του με εύφλεκτο υγρό και την έκαψε μπροστά στα παιδιά
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 45χρονη γυναίκα την οποία έκαψε ζωντανή ο σύζυγός της στο Ζεφύρι μετά από διαπληκτισμό.

Αρχικά, η ΕΡΤ που μετέδωσε το περιστατικό έκανε λόγο για τραυματισμό και του αδερφού της, όμως κατά άλλες πληροφορίες πρόκειται για τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας.

Ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας για τον φόβο αντεκδίκησης από την οικογένεια της γυναίκας. 

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση δια του υπ. Φλωρίδη αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά της γυναικοκτονίας

Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο άνδρας είναι Έλληνας Ρομ και η απόπειρα γυναικοκτονίας διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια των παιδιών του ζευγαριού. Η 45χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ με εγκαύματα σε όλο το πρόσωπο και το σώμα της. Ευτυχώς έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και έχει την πλήρη προσοχή των γιατρών/ 

Για την ώρα οι γιατροί στα επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού καθάρισαν και περιποιήθηκαν τα τραύματα της και αναμένεται να διακομιστεί στο Γενικό Κρατικό Αθηνών στο τμήμα πλαστικής χειρουργικής.Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο μεγαλύτερος γιος της γυναίκας κατά άλλους ο αδερφός της, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να την σώσει και υπέστη και ο ίδιος σοβαρά εγκαύματα.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Γ.Φλωρίδης αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον όρο και τα ειδικά χαρακτηριστικά της γυναικοκτονίας. Αναφέροντας παρόλα αυτά πως αναμένονται αλλαγές στην διάταξη για την ενδοοικογενειακή βία.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα αναγνώρισης της γυναικοκτονίας, ως ένα έγκλημα με χαρακτηριστική απαξία για την ανθρώπινη ζωή, μέσα από την νοοτροπία «κτήσης» της γυναίκας. 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ