Μια δίκη, 4500 σελίδες δικογραφίας, 26 κατηγορούμενοι, αρκετά σκοτεινά σημεία και κανένας δημοσιογράφος.

Μια δικογραφία με 4.500 σελίδες, εκατοντάδες μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο.

Μια δίκη, 4500 σελίδες δικογραφίας, 26 κατηγορούμενοι, αρκετά σκοτεινά σημεία και κανένας δημοσιογράφος.
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πρώτη ημέρα της δίκης της υπόθεσης βιασμών και τράφικινγκ της 12χρονης από τον Κολωνό. Έξω από τη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί της ΥΑΤ. 

Μιας πολύ μικρής και ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας από κατηγορουμένους και συνηγόρους. Η επίσης κατηγορούμενη μητέρα της 12χρονης ξεσπά κατά του Μίχου και απομακρύνεται προσωρινά.

Έξω πληθώρα καναλιών και ανταποκριτών. Παράξενο. Μέχρι που βγαίνει ο Κούγιας. Δίπλα δικάζεται η υπόθεση της Πάτρας, τα κανάλια περιμένουν τον σταρ.

Μέσα υπάρχει ένταση. Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, όπως ζήτησε η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας και συμφώνησαν και όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Οι επόμενες ημέρες συνεδρίασης με πρώτη την Τέταρτη 10/1/24, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Δ4 του κτιρίου του Εφετείου Αθηνών, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πρόσβαση κοινού και δημοσιογράφων. 

Μια δικογραφία με 4.500 σελίδες, εκατοντάδες μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο. Υλικό από τους πέντε μήνες που διήρκεσε η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, ενός 12 χρόνου παιδιού.

Το ρεπορτάζ του omniatv που υπογραφεί η Άννα Νίνη χαρτογραφεί την σκοτεινή υπόθεση. 

«Για την υπόθεση έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες, με τη δεύτερη να μετρά 8 κατηγορούμενους και να παραμένει ανοιχτή, ενώ στο πολυσέλιδο βούλευμα της πρώτης δικογραφίας για τη δίκη που θα ξεκινήσει, οι 26 κατηγορούμενοι με πρώτο τον Ηλία Μίχο, παραπέμπονται για σωρεία αδικημάτων. Μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση για: βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκου, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου, τέλεση γενετήσιας πράξης με πρόσωπο που είναι εν γνώσει του δράστη θύμα εμπορίας ανθρώπων κ.ά., ενώ κάποιες από τις κατηγορίες επιφέρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης. Στο ίδιο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και η ήδη προφυλακισμένη μητέρα της 12χρονης, παρά το ότι δηλώνει αθώα και υποστηρίζεται σ’ αυτό και από την κόρη της αλλά και από τα άλλα παιδιά της.

Στο πολυσέλιδο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για σωρεία αδικημάτων. Μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση για: βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκου, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανηλίκου, τέλεση γενετήσιας πράξης με πρόσωπο που είναι εν γνώσει του δράστη θύμα εμπορίας ανθρώπων κ.α. , ενώ κάποιες από τις κατηγορίες επιφέρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Στο κατηγορητήριο, όμως, δεν περιλαμβάνεται – έστω για συνέργεια – κανένα άτομο από τον οίκο ανοχής επί της οδού Κασσάνδρας στον Κεραμεικό, για τον οποίο η ανήλικη κατέθεσε ότι οδηγούνταν εκεί από τον Ηλία Μίχο. Σαν να μπορεί ο καθένας να οδηγεί ένα ανήλικο παιδί σε έναν οίκο ανοχής, και να το αναγκάζει να εκδίδεται χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με κανέναν.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι, με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, η Δικαιοσύνη δεν θα ακουμπήσει για ακόμη μία φορά – όπως και στην περίπτωση της Ηλιούπολης – το κύκλωμα trafficking που συνδέεται με την υπόθεση της Greek Police Mafia, ειδικά δε από τη στιγμή που δεν υπάρχει εποπτεία ξένων υπηρεσιών, όπως στην «επιχείρηση Αμαρυλλίς» το καλοκαίρι που μας πέρασε».

Από όλα, θα σταθώ εδώ για την ώρα. Στην πολύμηνη δίκη που θα ακολουθήσει, χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη θα εξελιχθεί μια υπόθεση με κέντρο ένα παιδί 12 χρονών. Ένα παιδί που  βασανιστής του, τόλμησε να ισχυριστεί τα παρακάτω:

Ο Μίχος στη συμπληρωματική του κατάθεση στις 22/02/2023 αναφέρει ότι η 12χρονη «ντυνόταν πολύ προκλητικά», ενώ στο απολογητικό του υπόμνημα μεταξύ άλλων ισχυρίζεται πως «η ανήλικη γνώριζε τι κάνει μαζί μου και δυστυχώς, κυριολεκτικά παντοιοτρόπως το επεδίωκε αυτόβουλα και δη ασκώντας μου πίεση προκειμένου να συνευρεθούμε…». 

Φωτορεπορτάζ: Μαρία Γαλάτη

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ