«Δεν μπορούν να σκοτώνουν τα παιδιά μας» - Την Παρασκευή η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων καλεί σε συγκέντρωση στις 09:00, έξω από τα δικαστήρια Βόλου.  

«Δεν μπορούν να σκοτώνουν τα παιδιά μας» - Την Παρασκευή η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Βασίλης Μάγγος. Παρών. 

Ο Βασίλης. Εκείνος που υπέκυψε από τα τραύματα που του προκάλεσε η κρατική καταστολή. 

Εκείνος που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα έξω από τα Δικαστήρια και μέσα στο Α.Τ. του Βόλου στις 14 Ιουνίου 2020.

Εκείνος που ήταν 26 χρόνων. 

Εκείνος που ένα μήνα μετά τον βασανισμό του, άφησε πίσω του ένα σύνθημα να μας θυμίζει πως και αν δεν νικήσουμε ποτέ, θα πολεμάμε για πάντα. 

Θα πολεμάμε την διαπόμπευση των θυμάτων αστυνομικής βίας. Την ίδια την αστυνομική βία. Τον φασισμό που την θρέφει και την διαιωνίζει. Την συγκάλυψη. Τον φόβο.  

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη τριών αστυνομικών, που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά του 26χρονου Βασίλη Μάγγου. 

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων καλεί σε συγκέντρωση στις 09:00, έξω από τα δικαστήρια Βόλου.  

Ήδη από τις 13 Ιανουαρίου, είχε ξεκινήσει πρόγραμμα δράσεων του Συντονισμού Συλλογικοτήτων, με την εικαστική έκθεση «26 πορτρέτα για τον Βασίλη», στον χώρο της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου.

Το προηγούμενο Σάββατο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Βόλο, με σύνθημα:

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι κάναν στον Βασίλη.

Η δίκη των τριών αστυνομικών - βασανιστών του Βασίλη έχει ήδη πάρει δύο αναβολές. Σύμφωνα με τον Γιάννη Μάγγο, ο εισαγγελέας Βόλου, έχοντας ασκήσει αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών μόνο από τους βασανιστές, τους οδηγεί σε δίκη για πλημμελήματα.

«Σαν να λέμε, τον γρατσουνίσαν λίγο οι αστυνομικοί, ας τους πάμε για ένα πλημμέλημα», ανέφερε ο πατέρας του Βασίλη, μιλώντας στο Κόκκινο.

Από την πρώτη στιγμή, όπως έχει τονίσει ήδη πολλές φορές ο κ. Μάγγος και όπως όλοι μας μπορούμε να διαπιστώσουμε, παρά τις μαρτυρίας, τα βίντεο, τις φωτογραφίες από την ημέρα του βασανισμού του έξω από τα δικαστήρια Βόλου, η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης είναι τεράστια.

Ο Βασίλης αφού βασανίστηκε σε κοινή θέα, μεταφέρθηκε στην ασφάλεια, μακριά από τα μάτια του κόσμου, για να τελειώσουν αυτό που άρχισαν. Ένα τυχαίο γεγονός; Ένα ακόμα μεμονωμένο περιστατικό; Μια ακόμα υπόθεση που θα μπει στο συρτάρι;

Και μετά τι; Μαζεύτηκαν πια πολλά τα μεμονομένα περιστατικά και μετράμε πια πολλά θύματα αστυνομικής βίας. Μήπως να σταματήσετε; 

Σύμφωνα με το πόρισμα της αστυνομίας, δεν προέκυψε ποτέ καμία κατηγορία σε βάρος του Βασίλη. Τον χτύπησαν βάναυσα, μέχρι θανάτου, επειδή δεν έκανε τίποτα. Και αυτό θα δικαστεί ως πλημμέλημα. Έτσι δικάζει το κράτος δικαίου. Αφήνει χαραμάδες για να δολοφονούν παιδιά. 

«Θέλουμε ένα πλατύ μέτωπο κατά της αστυνομικής και της φασιστικής βίας, δεν μπορούν να σκοτώνουν τα παιδιά μας» λέει ο Γιάννης Μάγγος.  

Ο κ. Μάγγος εκφράζει πικρία γιατί η δίκη θα γίνει σε πλημμελειοδικείο, αλλά δίνει ιδιαίτερο βάρος στην παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας προκειμένου να γίνουν ενέργειες αναβάθμισης της υπόθεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ