Εσύ πόσο Έλλην είσαι; Quiz από την Τράπεζα Θεμάτων για την απόκτηση ιθαγένειας

Την ώρα που ο ευαίσθητος ανδρισμός χιλιάδων Ελληνόψυχων δοκιμάζεται με μια σειρά του Netflix, εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο απίθανες ερωτήσεις του τεστ ιθαγένειας που θα βάλει την ελληνικότητα των απογόνων του Γανυμήδη σε δοκιμασία. Πόσα χτυπήματα μπορεί να αντέξει ο ανασφαλής φασίστας της διπλανής πόρτας; Ας μάθουμε!

Εσύ πόσο Έλλην είσαι; Quiz από την Τράπεζα Θεμάτων για την απόκτηση ιθαγένειας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας που για τους δικούς τους λόγους επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Δεν τους καταλαβαίνουμε αλλά παρόλα αυτά τους λυπόμαστε για τις παράλογες και δύσκολες ερωτήσεις που θα πρέπει να απομνημονεύσουν.

Η δυσκολία και ο παραλογισμός των ερωτήσεων, που κάποιες θεωρούν σημαντικό να γνωρίζει ο υποψήφιος λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουν ούτε οι γεννημένοι στην Ελλάδα με γονείς Έλληνες πολίτες και pedigree από τον Μ. Αλέξανδρο, είναι και ο λόγος του κουίζ αυτού.

Πλεονέκτημα στην εύρεση των σωστών απαντήσεων έχουν όσοι μεγάλωσαν στην Ελλάδα τις εποχές προ Ίντερνετ, όσοι είναι άνω των 60 (οι 18χρονοι παιδιά μεταναστών που παίρνουν την ιθαγένεια είναι κάτι σαν ήρωες αν ξέρουν όλα αυτά), όσοι είναι γνώστες της ελληνικής γεωγραφίας και των πολιτικών επιστημών. 

Για λέγε.

Όλοι το ξέρουν αυτό.

Για να δούμε αν μετράτε τα ψάρια στους κόλπους της πατρίδας μας.

Για πάμε οι πατριώτες.

Εύκολο, αλλά προσοχή στους συνειρμούς.

Ποιος την άνοιξε καλύτερα;

Τον σταυρό σου και σκέψου πότε πήγαν τα ορειχάλκινα αλογάκια στην Βενετία.

Τι λέτε να έγινε;

Θυμάσαι την εικόνα;

Ποιος δεν το ξέρει αυτό;

Ημέρες απευλευθέρωσης.

Σωστό ή λάθος; Μια λάθος εκτίμηση και χάνεις όλη την ερώτηση ελληναριό μου!

Η πατρίδα μας η Ευρώπη.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη;

Ε) Όλα τα παιδιά.

Ξέρεις; Σίγουρα ξέρεις;

Για όσους ετοιμάζουν βαλίτσες!

Ε) Οι εκπομπές που τον ρωτάνε για το αγαπημένο του ζωάκι.

Ε) Αστυνομικοί συντάκτες.

Για πες φιλόδοξε Έλληνα.

Ο Βίκτορ Όρμπαν ήδη ράβεται.

ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Καλά να περάσεις «Έλληνα»!

Θρησκευτικά.

Σωστό ή λάθος;

Ποιες από τις παραπάνω προτάσεις είναι σωστές;

Λογικά στο ξενοδοχείο του Πολ.

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος material.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΑΜΠ likes this question.

Όσοι το απαντήσουν λάθος «Θα φέρει η θάλασσα πουλιά».

Μαθήματα ιστορίας.

Όποιος οπαδός του Ολυμπιακού το πει λάθος κερδίζει μια Παναγία από τον κύριο Μπαρτζώκα.

Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός. Really?

Οι σωστές απαντήσεις

1)Γ,
2) Μικρή Πρέσπα, Μεγάλη Πρέσπα, Βόλβη, Βεγορίτιδα, Δοϊράνη, Ορεστιάδα, Κορώνεια, Κερκίνη ,
3)Θερμαίκός, Κασσανδρας, Αγίου Όρους, Ιερισσού, Στρυμονικός, Καβάλας,Βόρειος Ευνοϊκός, Νότιος Ευβοϊκός,
4)Δ,
5)Β,
6)Γ,
7)Δ ,
8)Γ,
9)Β,
10)Α,
11) 1Β-2Γ-3Δ-4Α,
12) 1Σ, 2Λ, 3Λ, 4Σ,
13) 1Σ, 2,Λ, 3Λ, 4Σ,,
14) Γ,
15) Α,
16) Δ,
17) Δ,
18)Β,
19)Β,
20)Β,,
21)Β ,
22)Β,
23) Β,
24) Δ,
25) 1Σ, 2Σ, 3Σ, 4Σ,
26) 1Σ, 2Λ, 3Λ, 4Σ,
27) Γ,
28)Α,
29)1-δ, 2-α, 3-γ, 4-β ,
30)Δ,
31)Γ,
32)Δ,
33)Γ,

Από 1 έως 10 σωστές απαντήσεις: Νο παρλάρε Γκρέκο

Πήγαινε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα να παραδώσεις ταυτότητα και διαβατήριο και σταμάτα να το παίζεις ελληνόψυχος. Κανονικά όσοι παίρνουν την ιθαγένεια, πρέπει να την παίρνουν εις βάρος ανθρώπων σαν εσένα και μαζί το σπίτι και τις παντόφλες σου. Μισείς την πατρίδα μας, είσαι ανθέλληνας και πράχτορας του Σόρος.

Από 11 έως 21 σωστές απαντήσεις: #Μένουμε_Ευρώπη 

Δηλαδή εσύ που ξεσηκώνεσαι για Μεγαλέξανδρους, ορθοδοξίες, πατρίδες και πολιτική δεν ξέρεις ούτε τα βασικά. Ο ελληνικός πολιτισμός σε έχει αγγίξει ξώφαλτσα, ενώ δεν ξέρεις Χριστό για την πατρίδα μας την Ευρώπη ή την πολιτική.  

Από 22 έως 33 σωστές απαντήσεις: Δεν είσαι δεξιός

Αν έχεις καταφέρει να βρεις 22+ από αυτές τις ομολογουμένως δύσκολες για τον μέσο Έλληνα ερωτήσεις (φαντάσου για τον άνθρωπο που αναζητά την ιθαγένεια) ή αν είσαι Έλληνας μεταναστευτικής καταγωγής που δεν πήρες Golden Visa, είσαι ήρωας και κατά πάσα πιθανότητα δεν είσαι δεξιός.

Γνωρίζεις αρχαία και σύγχρονη ιστορία, γεωγραφία, απάντησες σε ερωτήσεις του πολιτισμού που δεν όφειλες να γνωρίζεις αν δεν είσαι 45 ετών και άνω και ξέρεις υπερβολικά πολλά για το πολίτευμα και την ελληνική και ευρωπαίκή πολιτική ιστορία.  

Πήγαινε σε τηλεπαιχνίδι άνθρωπέ μου, τι κάνεις εδώ;

Είστε σοβαροί μωρέ;

Πέρα από το υφάκι που έχει σκοπό να πληγώσει τα φασισταριά που δεν θα απαντήσουν σωστά ούτε πέντε, σκοπός του κουίζ είναι να αναδείξει τον βαθμό δυσκολίας για έναν άνθρωπο να κατέχει όλες αυτές τις γνώσεις. Τα περισσότερα του πολιτισμού είναι πριν από 20 ή 60 χρόνια, ενώ σε ολόκληρο το τεστ υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που αφορούν το 1960 ή το 1980.

Που ένας άνθρωπος που ήρθε σε αυτή την χώρα πριν από 3 ή 7 χρόνια δεν οφείλει να γνωρίζει την Βουγιουκλάκη ή την Βασιλειάδου. Όλες οι ερωτήσεις προέερχονται από την Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας και συγκεκριμένα από την Τράπεζα Θεμάτων. Μπορείτε δηλαδή να χαλάσετε άπειρο χρόνο τεστάροντας το πόσο Έλληνες είστε σύμφωνα με την υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Στις εξετάσεις μπορούν να πάρουν μέρος πρόσωπα που ζουν στη χώρα μας τουλάχιστον τρία χρόνια στην περίπτωση που είναι ευρωπαίοι πολίτες ή έχουν παιδί με Έλληνα πολίτη είτε ζουν στην Ελλάδα τουλάχιστον επτά χρόνια με άδεια παραμονής.

Ο υποψήφιος περνά στις εξετάσεις, όταν συγκεντρώσει το 70% της μέγιστης δυνατής βαθμολογίας στο σύνολο των εξεταζόμενων αντικειμένων, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχει επιτύχει 40/60 στην εξέταση της ελληνικής γλώσσας και 20/40 στις θεματικές ενότητες. Μετά μπορεί να προχωρήσει σε αίτηση πολιτογράφησης. Διευκρινίζεται πως για τη συμμετοχή στην εξεταστική διαδικασία απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ