ΟΑΕΔ: Τεράστια οικονομική τρύπα που αγγίζει το ένα δις ευρώ- Εντυπωσιακή η απουσία της είδησης από την ενημέρωση στα ΜΜΕ

Την ίδια ώρα που στη ΔΥΠΑ φαίνεται να υπάρχει έλλειμμα τόσων πολλών χρημάτων, τα... αντικειμενικά ΜΜΕ δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά

ΟΑΕΔ: Τεράστια οικονομική τρύπα που αγγίζει το ένα δις ευρώ- Εντυπωσιακή η απουσία της είδησης από την ενημέρωση στα ΜΜΕ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Απίστευτα είναι όσα συμβαίνουν στη χώρα μας με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς φαίνεται πως μετά τις εκλογές του καλοκαιριού και το 41% πιστεύει πως έχει το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει στη χώρα χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πάρτι εκατομμυρίων στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό καθώς εντοπίστηκε τεράστια οικονομική τρύπα που πλησιάζει το ένα δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα το έλλειμμα των 548.655.055 ευρώ, αποκαλύφθηκε από την τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΔΥΠΑ, ενώ σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων υπήρχε περίπου μια διαφορά 700.000 ευρώ σε σχέση με όσα είχαν υπολογίσει

Διαβαστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εγαζόμενοι τον Δεκέμβρη που μας πέρασε:

«Η 18η τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΔΥΠΑ 2023 που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 6ΔΕΓ46ΝΛΔΓ-Ω61) με αριθμό πρωτ. 101751/21-11-2023 κατέδειξε πρωτοφανές έλλειμμα ύψους 548.655.055 εκατ. ευρώ αντί για πλεόνασμα 163.000.000 ευρώ που είχε προϋπολογιστεί. […] Δηλαδή υπάρχει μια τεράστια αναντιστοιχία με όσα είχαν προϋπολογίσει συνολικού ύψους 711.655.055 εκατ. ευρώ, μέχρι την ημερομηνία που ελήφθησαν υπόψη τα ποσά για να ληφθεί η σχετική απόφαση της Δ.Σ ΔΥΠΑ με αριθμ. 3802/92/24-10-2023. Μεγάλη αναντιστοιχία υπάρχει και με όσα αναγράφονται στον προϋπολογισμό του Κράτους 2024 που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή».

Μάλιστα, με απόφαση του Δ.Σ το κενό θα καλυφθεί από τα διαθέσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο, τα ελλείμματα δεν σταματούν εκεί, καθώς καταγράφεται μία ακόμη μεγάλη αναντιστοιχία, και πρόσθετο έλλειμμα 248.000.000 ευρώ το οποίο «θα παρουσιάσει επιδείνωση κατά 188.000.000 ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο εκτιμώμενο ισοζύγιο του 2023».


Οι εργαζόμενοι, θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα προς την διοίκηση και τον υπουργό και τους καλούν να πάρουν θέση.

Τα ερωτήματα:


Σε τι ύψος ανέρχονται τα αποθεματικά της ΔΥΠΑ για να επαρκούν δύο συνεχείς χρονιές ελλειμμάτων,

Πού οφείλονται οι πρωτόγνωρες αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού 2023 της ΔΥΠΑ,

Εάν έχει καταβάλει ο ΕΦΚΑ τα οφειλόμενα για το 2023 προς τη ΔΥΠΑ και πόσο είναι η συνολική οφειλή του, συμπεριλαμβανομένων και όσων χρωστάει επί λειτουργίας του ΟΕΚ και της

Εργατικής Εστίας,

Ποιοι είναι οι λόγοι μειωμένης χρηματοδότησης των προγραμμάτων απασχόλησης της ΔΥΠΑ για το 2024,

Έχει συνυπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2024 της ΔΥΠΑ το ποσό που θα διατεθεί από τα αποθεματικά του ΟΕΚ για το στεγαστικό πρόγραμμα « ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»;».

Βέβαια τα παραπάνω είναι γνωστά ένα δίμηνο τώρα σε όσους ασχολούνται.

Το ζήτημα εδώ είναι άλλο όμως, καθώς αν ψάξει κανείς να βρει την παραπάνω είδηση όλον αυτόν τον καιρό στο ίντερνετ, θα διαπιστώσει ότι μερικοί χρήστες του Twitter (X) έχουν κάνει αναφορές στο συγκεκριμένο περιστατικό, ελάχιστα site το έχουν γράψει και δεν έχει ακουστεί πουθενά άλλου.

Και όταν λέμε πουθενά, εννοούμε πουθενά. Στην τηλεόραση τίποτα, στα σάιτ που ενημερώνουν καθημερινά τον περισσότερο κόσμο επίσης τίποτα, με τους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ να βρίσκονται σε απόγνωση.

Μάλιστα πρέπει κανείς να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες που σίγουρα έχουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης, καθώς είναι οι δυο υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη κατάσταση το 2023 στην ΔΥΠΑ.

Γιατί έτσι είναι η Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει οικονομική τρύπα που πλησιάζει το ένα δισ. ευρώ και δεν κουνιέται φύλλο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ