Ρέθυμνο: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα 12 χρόνια της. Δικογραφία για 12 άτομα και ομοιότητες με την υπόθεση του Κολωνού

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτονται στο και αφορούν την συστηματική κακοποίηση ενός παιδιού

Ρέθυμνο: Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα 12 χρόνια της. Δικογραφία για 12 άτομα και ομοιότητες με την υπόθεση του Κολωνού
ΠΡΟΒΟΛΗ

Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτονται στο και αφορούν την συστηματική κακοποίηση ενός παιδιού. Πιο συγκεκριμένα, όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια όταν φίλος του πατέρα του κοριτσιού τα βίασε και την εξανάγκασε σε πορνεία.

Εμπλέκονται συνολικά 12 άτομα εκ των οποίων ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε, μετά από ένταλμα της ανακρίτριας Ρεθύμνου και κρίθηκε μετά την απολογία του προσωρινά κρατούμενος. Για τους υπόλοιπους 11, εκ των οποίων οι 10 είναι Έλληνες και ένας αλλοδαπός, έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία.

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο αφού ο 50χρονος πατέρας, έβαλε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας σημείωμα το οποίο ανέφερε: «Έμαθα αυτά τα γεγονότα για την κόρη μου και δεν μπορώ να τα αντέξω. Ευχαριστώ την αστυνομία για ό,τι έκανε. Σας παρακαλώ μην πάρετε το παιδί από τη μάνα του, δεν μπορώ να τα διαχειριστώ όλα αυτά και λόγω της κατάθλιψής μου προβαίνω στο γεγονός που έγινε».

Ο αδερφός του 50χρονου πατέρα του κοριτσιού από το Ρέθυμνο αναφέρει: «Έβλεπα το παιδί μία φορά τον μήνα όταν ερχόταν ο αδερφός μου εδώ στο σπίτι μου…Δεν ξέρω τίποτα, ό,τι μαθαίνω από τους άλλους. Δεν έχω επαφές με την σύντροφό του. Ο αδερφός μου δεν μου είχε πει τίποτα για το παιδί. Άμα είχε γίνει κάτι, σίγουρα θα μας το είχε πει. Ο αδερφός μου είχε ψυχολογικά προβλήματα. Είχε ξανακάνει κι άλλες απόπειρες και τον προλαβαίναμε. Δεν ξέρω γιατί το έκανε. Δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα. Είμαι στεναχωρημένος. Έχουμε δέκα χρόνια διαφορά, από μικρά παιδιά ήμασταν μαζί».

Την ημέρα της κηδείας του 50χρονου, όπως περιγράφει ο αδερφός του, «η ανιψιά μου ήρθε εδώ στην κηδεία του μπαμπά της, του μίλησα του παιδιού, το συλλυπήθηκα, ήταν χάλια. Ήταν στεναχωρημένο το παιδί. Ποιος δεν θα στεναχωρηθεί για τον μπαμπά του; Θα δούμε τί θα γίνει. Γιατί εγώ πήγαινα στο δικό τους το σπίτι μόνο όταν κάποιος αρρώσταινε ή κάτι συνέβαινε».

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Οι διωκτικές αρχές κινητοποιήθηκαν πριν από περίπου έξι μήνες μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο 50χρονος πατέρας της ανήλικης, λίγο πριν το θάνατό του άφησε πίσω του ένα σημείωμα που έγραφε «Δεν αντέχω άλλο να ζω, φεύγω».

Παράλληλα, δεν αναφέρεται πουθενά στην υπόθεση των βιασμών της 14χρονης κόρης του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας γνώριζε για τις έρευνες γύρω από την υπόθεση καθώς στις 22 Ιανουαρίου η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας αλλά δεν είχε βρει το παραμικρό.Για τον άνδρα είχε εκδοθεί missing alert πριν περίπου πέντε μέρες και, όπως προκύπτει, έβαλε τέλος στη ζωή του, ενώ ερευνάται εάν η αυτοχειρία συνδέεται με τα όσα βίωνε η ανήλικη κόρη του.

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι που μας πέρασε, όταν και άγνωστο άτομο τηλεφώνησε στο Χαμόγελο του Παιδιού και έκανε ανώνυμη καταγγελία για την υπόθεση και ενημερώθηκαν οι αρχές. Ττην αποκάλυψη για τη φρίκη που ζούσε το 14χρονο παιδί από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου έκανε το «Χαμόγελο του Παιδιού». Έξι μήνες ερευνάται η υπόθεση μαστροπείας - Μία σύλληψη Η υπόθεση μαστροπείας ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές εδώ και έξι μήνες, μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Μέχρι στιγμής από τους 12 εμπλεκόμενους έχει συλληφθεί ένα άτομο, πακιστανικής καταγωγής. Η σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης φέρεται να είχε ξεκινήσει από πριν περίπου δύο χρόνια, όταν ήταν 12 ετών.

Μάλιστα το χαμόγελο εξέδωσε και ανακοίνωση η οποία ανέφερε: «Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»!

Πρέπει να γίνεται αναφορά και ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, καθώς σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εμφανή ανησυχητικά σημάδια –είτε στο σώμα, είτε στη διάθεση ή στη γενικότερη συμπεριφορά ενός παιδιού, που προμηνύουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά καταλήγει να «μένει τελικά ..μυστικό».

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ