Την σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι

Δεν ήταν η μέθη που του όπλισε το χέρι.

Την σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι
ΠΡΟΒΟΛΗ

Νέα γυναικοκτονία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (16/02) στο Ηράκλειο Κρήτης όταν ένας άνδρας πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τη σύντροφό του.

Ο δράστης, μάλιστα, κάλεσε και το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες - ακολουθώντας τις συμβουλές του κ. Μπαλάσκα, ο οποίος, να υπενθυμίσουμε, είχε εξηγήσει πώς οι γυναικοκτόνοι μπορούν να λάβουν ελαφρυντικά και να μειώσουν την ποινή τους ή αλλιώς πώς να σκοτώσουν τη σύντροφό τους χωρίς ενδοιασμούς και φόβο για τη φυλακή. 

Το ΕΚΑΒ φέρεται ενημέρωσε απευθείας την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Ο άνδρας παραδόθηκε στην αστυνομία και ομολόγησε την πράξη του.

Ο ίδιος έχει συλληφθεί και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου όπου και κρατείται. Τα αίτια της δολοφονίας δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, ωστόσο το ζευγάρι είχε συχνούς διαπληκτισμούς και απασχολούσε συχνά τη γειτονιά λόγω των εντάσεων.

Η γειτονιά στο σημείο αυτό ήταν μάλλον περισσότερο ενοχλημένη από την φασαρία. Φοβήθηκε άραγε ποτέ για το μέλλον αυτής της γυναίκας;

Διαβάζοντας την είδηση σήμερα το πρωί, είδα παντού να γράφεται ότι ο δράστης ήταν μεθυσμένος. Να διευκρινίσουμε, λοιπόν, ότι δεν θα είχε αποφευχθεί η γυναικοκτονία, αν ο άνδρας αυτός δεν είχε πιεί. 

Δεν είναι η μέθη που του όπλισε το χέρι. Η πατριαρχία είναι. 

Και όλες οι πατριαρχικές δομές καταπίεσης και άσκησης εξουσίας, που υπάρχουν για να υπενθυμίζουν στις γυναίκες ότι είμαστε δικές τους. Ότι θα κάνουμε ότι μας πουν. Και αν δεν το κάνουμε, θα βρεθούμε με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ