Στην αντεπίθεση περνάει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μηνύοντας όσους τον συκοφαντούν

Μήνυση κατά όσων συκοφαντούν και αμαυρώνουν την ιδέα του «Άλλου Ανθρώπου» κατέθεσε χθες στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, συνοδεία των δικηγόρων του, εξαιτίας των κατηγοριών που δέχεται τον τελευταίο καιρό.

Στην αντεπίθεση περνάει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μηνύοντας όσους τον συκοφαντούν
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πιο συγκεκριμένα, η μήνυση που κατατέθηκε αφορά πρώην συνεργάτη του, ο οποίος και δημοσίευσε φωτογραφία του που τον δείχνει να παίζει τυχερά παιχνίδια και τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί τα λεφτά από τις δωρεές των εθελοντών. Ο Πολυχρονόπουλος υποστήριξε ότι οι επίμαχες φωτογραφίες είναι από το 2013.

Εξερχόμενος από τις αίθουσες των δικαστηρίων, ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήρθαμε να αποδείξουμε ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα ερευνήσει και θα κάνει όσα είναι να κάνει». Αντίστοιχα, ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, Νίκος Αλεξανδρής, σχολίασε: «Η πρώτη νομική ενέργεια είναι κατά όλων εκείνων χωρίς αιδώ συκοφάντησαν τον Κωσταντίνο Πολυχρονόπουλο».

Στη συνέχεια ο ίδιος εξήγησε στην κάμερα: «Μέχρι σήμερα ακούγαμε τη μια πλευρά η οποία κατέθετε χωρίς να έχει εμφανιστεί σε καμία Αρχή, είχαμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι εφόσον αυτοί οι άνθρωποι διαδίδουν πράγματα που δεν ισχύουν, θα αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη. Είναι η πρώτη, λοιπόν, μήνυση, η πρώτη νομική ενέργεια του Πολυχρονόπουλου. Θα ακολουθήσουν κι άλλες κατά όλων εκείνων οι οποίοι χωρίς αιδώ τον συκοφαντούν και τον δυσφημούν. Όσους ταυτοποιούμε, οι οποίοι έχουν δηλώσει πράγματα τα οποία δεν ευσταθούν, όσοι έχουν συκοφαντήσει τον Πολυχρονόπουλο θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Να προσέχουν τι λένε, γιατί εκτός από τις φυλακές θα κληθούν να πληρώσουν και χρηματικές ποινές».

Παράλληλα, ο έτερος δικηγόρος του Πολυχρονόπουλου, Αλέξανδρος Κατσιφός, δήλωσε πως είναι αθώος και διεμήνυσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες.

Ο ίδιος Πολυχρονόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν εθελοντές που να του έχουν κάνει μηνήσεις, ενώ ο ίδιος συνεχίζει τον εθελοντισμό, παρά τις δυσκολίες είναι εξαιτίας των καμερών.

Μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ξεκαθαρίζει ότι όποιος εφεξής κινείται εναντίον του «Άλλου Άνθρωπου», θα κληθεί να υποστεί όλες τις νόμιμες συνέπειες.

«Έχω πάρει την απόφαση να παλέψω, όχι για εμένα αλλά για τους χιλιάδες ανθρώπους τους οποίους αγκάλιαζε καθημερινά ο “Άλλος Άνθρωπος” με μεγάλη προσπάθεια και αγάπη, αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να πιστεύουν στο “όραμα” μου», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ