Η Αθήνα στο δρόμο, η χώρα σε πένθος (Φωτορεπορτάζ)

Ένας χρόνος χθες. Από το έγκλημα των Τεμπών.

Η Αθήνα στο δρόμο, η χώρα σε πένθος (Φωτορεπορτάζ)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένας χρόνος χθες. Από το έγκλημα των Τεμπών. Όλη η χώρα σε πένθος. Όλη η κοινωνία οργισμένη. Με κοινά αιτήματα. Απόδοση ευθυνών. Απονομή δικαιοσύνης.

Κουραστήκαμε οι άνθρωποι. Η διαχείριση του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους είναι η συνολική εικόνα του κράτους μας. Που διεφθαρμένο και αποτυχημένο κρύβεται πίσω από μπαζώματα και συγκαλύψεις ανίκανο, να φροντίσει, να προστατεύσει τους πολίτες του. Ικανό μόνο, να τους σκοτώσει. 

Η συμμετοχή εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών στις απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν συγκλονιστική. Δεν θα μετρήσουμε με τις ανακοίνωσες της ΕΛΑΣ, τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στην 24ωρη γενική απεργία για την συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και μετά από κάλεσμα διάφορων ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων, οργανώσεων και Συλλογικοτήτων.

Θα σας δείξουμε με φωτογραφίες το μέγεθος, τον πόνο, την αποφασιστικότητα. Και την αντιμετώπιση του κράτους. Που επιθετικό και άγριο δεν σεβάστηκε ούτε αυτό. Τον συλλογικό θρήνο, τον Εθνικό πένθος. Δίνοντας οδηγίες για άγρια καταστολή και επίθεση σε κάθε διαδηλωτή, σε κάθε μπλοκ, με κάθε τρόπο. Το ξέρουμε το κράτος σας, μας ξέρετε και εσείς. Αυτό που συνεχίζετε να υποτιμάτε είναι ότι μια μέρα, διαφορετική κάθε φορά στην ιστορία, η θλίψη και η παραίτηση γίνονται οργή και επίθεση. Και σας καταπίνουν.

Φωτορεπορτάζ: Μαρία Γαλάτη

Φωτορεπορτάζ: Σοφιανός Σαντατσόγλου

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ