ΕΦΚΑ: Χιλιάδες ασφαλισμένοι τέθηκαν εκτός ακόμα και για χρέη κάποιων λεπτών του ευρώ

Μάλιστα αυτά είχαν πάει σε άλλη υπηρεσία (ΚΕΑΟ) και χρειάστηκε τεράστια ταλαιπωρία για να μπορέσουν να έχουν ασφάλεια

ΕΦΚΑ: Χιλιάδες ασφαλισμένοι τέθηκαν εκτός ακόμα και για χρέη κάποιων λεπτών του ευρώ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Φαίνεται πως η Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι τόσο ψηφιοποιημένη όσο νομίζει ο κόσμος, με τρανότερο παράδειγμα όλων το τι τραβάνε χιλιάδες ασφαλισμένοι (ή μάλλον ανασφάλιστοι πλέον) με τον ΕΦΚΑ τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα πάρα πολλοί συμπολίτες μας που πλήρωναν κάθε μήνα τις οφειλές τους αφέθηκαν εκτός ασφάλισης και προφανώς φαρμακευτικής αγωγής, καθώς ακόμα και χρέη μερικών λεπτών του Ευρώ θεωρούνται πλέον ανασφάλιστοι.

Αρκετοί απ' αυτούς, σύμφωνα με πάρα πολλές καταγγελίες και αναφορές, είτε είχαν δώσει κάποια λεπτά λιγότερα όλους αυτούς τους μήνες, είτε άργησαν μερικές ημέρες να πληρώσουν τη δόση τους με αποτέλεσμα αυτή να τοκιστεί λίγα χρήματα.

Έτσι και για τους δυο παραπάνω λόγους, βρέθηκαν χωρίς ασφάλεια.

Μάλιστα δεν σταματάει εκεί το μαρτύριο και οι απαράδεκτες τακτικές που αποφάσισε να εισάγει η Κυβέρνηση στους συγκεκριμένους ανθρώπους, καθώς τα χρέη αυτά δεν έμειναν στον ΕΦΚΑ, αλλά μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ με άλλη ταυτότητα πληρωμής.

Έτσι, αν κάποιος ήταν σε θέση να πληρώσει για παράδειγμα 0,13 λεπτά (για τέτοια ποσά μιλάμε) ώστε να έχει ξανά ασφάλεια δεν μπορούσε να το κάνει άμεσα, καθώς έπρεπε να απευθυνθεί στην ξεχωριστή αυτή υπηρεσία του ΚΕΑΟ, να δει το χρέος του, να βγάλει νέα ταυτότητα πληρωμής, να πληρώσει και μετά να περιμένει πότε και αν θα έχει ασφάλεια.

Και μιλάμε για διαδικασίες που πρέπει να κάνουν ηλικιωμένοι άνθρωποι...

Γιατί στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας, που ο κόσμος ψήφισε και είναι ο πρώτος υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν, όσο είσαι υγιής πρέπει να μην χρωστάς ούτε 10 λεπτά για να έχει δωρεάν φάρμακα αν χρειαστεί, ενώ αν αρρωστήσεις τα λεφτά που έδινες τόσα χρόνια δεν θα έχουν κανένα νόημα καθώς πλέον τα χειρουργεία είναι επί πληρωμή.

Όλο και πιο κάτω αυτή η χώρα...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ