Η αστυνομία γυροφέρνει τις σχολές μας. ΜΑΤ εισέβαλαν στο ΑΠΘ

Το κρεσέντο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας παραμένει αμείωτο.

Η αστυνομία γυροφέρνει τις σχολές μας. ΜΑΤ εισέβαλαν στο ΑΠΘ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό των φοιτητικών εστιών του ΕΚΠΑ, στου Ζωγράφου, από ισχυρές δυνάμεις τις αστυνομίας, ΜΑΤ εισέβαλαν στην υπο κατάληψη σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, το απόγευμα του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, υπήρξαν προσαγωγές, ωστόσο δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των προσαχθέντων. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης αναφέρει πως έχουν γίνει πάνω από 30 προσαγωγές.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν να εκκενώσουν τη Σχολή Θετικών Επιστημών με τους φοιτητές να τοποθετούν θρανία στην είσοδο του κτιρίου προκειμένου να τους εμποδίσουν.

O Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση την πλατεία Χημείου φοιτητών που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους προσαχθέντες.

Ανακοίνωση και κάλεσμα για συγκέντρωση από το φοιτητικό σύλλογο του Φυσικού του ΑΠΘ:

«Ενώ κάναμε μπαρ στον πλάτανο της σχολής μας και επανοικοιοποιούμασταν το χώρο ήρθε διμοιρία ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στη σχολή. Ούτε πειθαρχικά ούτε διαγραφές έξω οι μπάτσοι από τις σχολές ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΘΕ!!
Σ.Φ. Φυσικού».

ΜΑΤ και ΟΠΚΕ έξω από τις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Τα ξημερώματα του Σαββάτου δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ απέκλεισαν τις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην περιοχή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν τις εστίες ως ορμητήρια, για αυτό και απέκλεισαν την είσοδο ή την έξοδο ατόμων. Να σημειωθεί μια λεπτομέρεια που η ΕΛΑΣ δεν έλαβε υπόψιν της: στις φοιτητικές εστίες ζουν φοιτητές. Αυτό είναι το σπίτι τους. 

Στο εσωτερικό των κτιρίων αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλους τους ορόφους. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές, τριών ανδρών και μιας γυναίκας, οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες δεν είναι φοιτητές και μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία που να τους συνδέουν με τους εμπρησμούς στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει τις αρχές για κάποιο άλλο αδίκημα, να έχουν δηλαδή ποινικό παρελθόν.

Η αστυνομία γυροφέρνει τις σχολές μας με την πρώτη ευκαιρία

Η παρέμβαση της αστυνομίας στην υπο κατάληψη σχολή του ΑΠΘ δεν είναι η πρώτη στη διάρκεια των σχεδόν 3 μηνών φοιτητικών κινητοποιήσεων εντάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το κρεσέντο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας παραμένει αμείωτο. Η παρέμβαση της αστυνομίας στην Νομική Σχολή του ΔΠΘ, η παρέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική του ΑΠΘ, η βία ενταντίων φοιτητών στα συλλαλητήρια. Πάντα η αστυνομία βρίσκει τρόπο να τρυπώνει στις σχολές μας. Να χτυπά τους συμφοιτητές μας. Πιστεύοντας ότι έτσι θα χαλιναγωγήσει το Φοιτητικό Κίνημα. Θα το φέρει στα μέτρα της κυβέρνησης. Θα του πάρει το κεφάλι. 

Μπορεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να ήταν μια σημαντική ήττα για το φοιτητικό κίνημα, ωστόσο ο αγώνας δεν θα σταματήσει, όσο ξύλο, όσα χημικά, όσο φόβο και αν προσπαθήσουν να μας ταΐσουν.

Cover Photo: Αφροδίτη Μιχαηλίδου

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ