Αθώα όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα για την υπόθεση της Νέας Ιωνίας

Οι 4 συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε περιστατικό με ακροδεξιούς στην Νέα Ιωνία

Αθώα όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα για την υπόθεση της Νέας Ιωνίας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ομόφωνα αθώα κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών 4 μέλη του Ρουβίκωνα για την υπόθεση της Νέας Ιωνίας, στη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας, όπου είχαν συλληφθεί στις 29 Οκτωβρίου του 2023 στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για τα επεισόδια κατά το οποία μία 16χρονη τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι 4 συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε περιστατικό με ακροδεξιούς στην Νέα Ιωνία και το κατηγορητήριο εναντίον τους περιλάμβανε διατάραξη οικιακής ειρήνης, σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Οι μοτοσυκλέτες των μελών που είχαν συλληφθεί κατασχέθηκαν.

Τότε η αστυνομία είχε ισχυριστεί πως ομάδα 15 περίπου ατόμων «αφού στάθμευσαν δίκυκλα οχήματα σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, κατευθύνθηκαν πεζοί στο κατάστημα όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές με τα χέρια τους και πτυσσόμενο γκλοπ που έφερε άτομο της ομάδας, ενώ τραυματίστηκαν και δύο άτομα που παρευρίσκονταν στο χώροΚατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε η συμμετοχή των κατηγορούμενων στην επίθεση στο κατάστημα».

Οι αρχές κατηγόρησαν τους συλληφθέντες ότι ενεπλάκησαν με αστυνομικούς σε μέρος μακριά απ’τη συναυλία, ωστόσο όλα τα μέλη της συλλογικότητας βρίσκονταν στο πεδίο ευθύνης τους, στο σημείο που λάμβανε χώρα η συναυλία, μακρυά από το σημείο που έγινε η επίθεση στο κατάστημα, κάνοντας διαρκή περιφρούρηση προκειμένου να μην προσεγγύσουν την αντιφασιστική εκδήλωση φασίστες.

Να σημειωθεί ότι ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, είχε αναφέρει ότι η σύλληψη τους ήταν μέρος υπηρεσιακού σχεδίου της ΕΛΑΣ που... απέδωσε. 

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα για την αθώωση των 4 μελών

«Μια οφειλόμενη απάντηση σε δημοσιογράφους, κανάλια, «Μπαλάσκες» και κυβέρνηση

Ομόφωνα αθώα όλα τα μέλη του Ρουβίκωνα και άμεση απόδοση των οχημάτων τους, στο σημερινό δικαστήριο για την γνωστή υπόθεση της Νέας Ιωνίας όπου με ένα στημένο κατηγορητήριο είχαν συλληφθεί 4 μέλη μας και είχαν κατασχεθεί και τα οχήματά τους.

Μέχρι και ο πρόεδρος του δικαστηρίου έφτασε στο σημείο να ρωτήσει γιατί δεν έγινε μήνυση στον ψευδομάρτυρα φασίστα που έδωσε την ψευδή κατάθεση (ο οποίος φυσικά και απουσίαζε από τη διαδικασία και αυτήν τη φορά)!

Η σημερινή αθώωση αποτελεί εικόνα από το μέλλον και ένα ισχυρό μήνυμα για το τι θα συμβεί και στις επόμενες δίκες-παρωδίες που έχουν στηθεί ενάντια στην οργάνωση με πιο χαρακτηριστική αυτή με το άρθρο 187.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Υ.Γ Οι υπεύθυνοι του καταστήματος από την πρώτη στιγμή είχαν δηλώσει (όπως το έκαναν και σήμερα) πως αποσύρουν την μήνυση».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ