Πώς η κυβέρνηση σκηνοθέτησε το έγκλημα των Τεμπών μπροστά στα μάτια μας

Παράνομη συλλογή ηχητικού υλικού από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών και ολοφάνερη αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη. Αυτά είναι που αποκαλύπτει μεταξύ άλλων το ιδιαίτερα καταγγελτικό σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, υπό τον τίτλο «Η μονταζιέρα στα Τέμπη ρίχνει νέες σκιές στην τραγωδία».

Πώς η κυβέρνηση σκηνοθέτησε το έγκλημα των Τεμπών μπροστά στα μάτια μας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το μοντάζ που έγινε είχε στόχο να αναδείξει μονάχα το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη της Λάρισας, κάτι για το οποίο παλεύει η κυβέρνηση από το πρώτο λεπτό του εγκληματικού δυστυχήματος. Όπως προκύπτει τώρα από νεότερα έγγραφα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Συνεπώς κάποιοι σκόπιμα προχώρησαν σε μοντάζ, συρραφή των συνομιλιών του σταθμάρχη που αφορούσαν δυο διαφορετικά τρένα, ενέργεια που συνέβη αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, με στόχο να προβληθεί μόνο η θεωρία του υπαρκτού ανθρώπινου λάθους. Πώς;

α) ενώνοντας δύο διαφορετικές μεταξύ τους συζητήσεις του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς των τρένων και

β) εξαφανίζοντας το αμέσως προηγούμενο σημείο του διαλόγου, όπου ο σταθμάρχης της Λάρισας αποκαλεί τον μηχανοδηγό που συνομιλεί «Σωτήρη» (δηλαδή τον μηχανοδηγό τοπικού τρένου, κ. Σωτήρη Αδάμου). Η αναφορά αυτή είναι το αποδεικτικό στοιχείο πως δεν πρόκειται για τον οδηγό του Intercity, Γιώργο Κουτσούμπα, που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιέζεται κάθε μέρα και περισσότερο. Όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως επιβεβαιώνουν τις δόλιες διαθέσεις και το σκηνικό συγκάλυψης που έχει στηθεί γύρω από το έγκλημα στα Τέμπη. Η κυβέρνηση της ΝΔ σκηνοθετεί ένα έγκλημα μπροστά στα μάτια όλων, όπως η ίδια επιθυμεί. Μόνο που δεν πρόκειται για θεατρική παράσταση, αλλά για πραγματικότητα. 

Την ίδια ώρα, αντί να δώσει απαντήσεις για το μοντάζ των ηχητικών,  προτιμά να επιτεθεί στον όμιλο του Βαγγέλη Μαρινάκη, που έκανε το σχετικό δημοσίευμα.

Επίθεση της ΝΔ στον όμιλο Μαρινάκη

Μέσα από ανακοίνωσή της, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται στον κίνδυνο της τακτικής των παραπλανητικών τίτλων για τη δημιουργία εντυπώσεων και στον όμιλο που «τροφοδοτεί μέσω fake news σενάρια συνωμοσίας για μια υπόθεση που έχει πληγώσει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!»,

Κατά τη ΝΔ, πρόκειται για γνωστό θέμα που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, ωστόσο δεν απαντά το παραμικρό στα ερωτήματα που έθεσε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η δήθεν φοβερή αποκάλυψη του Βήματος της Κυριακής την οποία «έντυσε» με τον παραπλανητικό και ψευδή τίτλο περί μονταζιέρας και συγκάλυψης, έχει γίνει από τις 4 Μαρτίου του 2023 από την κρατική ΕΡΤ και πολλά ακόμα μέσα.

Η αστυνομία απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητοφώνηση στις εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή.

Αυτό ακριβώς το υλικό είναι που αποτελεί και τη βάση της έρευνας και των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τη Δικαιοσύνη. Ενώ κομμάτια αυτού του υλικού έχουν παίξει και στα μέσα του ομίλου που τροφοδοτεί μέσω fake news σενάρια συνωμοσίας για μια υπόθεση που έχει πληγώσει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!

Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη, όταν δε τη χρησιμοποιούν κάποιοι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων καταντά άθλια». 

Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μπορεί η κυβέρνηση πάνω στον πανικό της να αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τα εν λόγω ηχητικά αποσπάσματα παραδόθηκαν αυτούσια στη δικαιοσύνη στις 2/3, ωστόσο δεν παραδέχεται ότι η κυβέρνηση είχε φροντίσει ήδη από την 1η Μαρτίου να προωθήσει στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ένα μονταρισμένο ηχητικό, που παραποιεί την αλήθεια και χειραγωγεί την κοινή γνώμη.

Αν η κυβέρνηση είναι τόσο σίγουρη για τις ορθές κινήσεις της, γιατί να κρύβει την μισή αλήθεια; Γιατί δεν απαντά στο ερώτημα του ποιος έδωσε εντολή τα μέσα ενημέρωσης να λάβουν τα παραποιημένα αποσπάσματα πολύ πριν παραδοθούν αυτούσια στη δικαιοσύνη; Πρόκειται για υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα αλλοιωμένο, ενώ η Αστυνομία το έχει στην ολότητά του. Η κίνηση από μόνη της μπορεί να λειτουργήσει ως απόδειξη της ύπουλης διάθεσης να δοθεί μια άλλη όψη της πραγματικότητας και να παραπλανηθούν οι πολίτες ως προς τις ευθύνες του εγκλήματος.

Με αφορμή το ρεπορτάζ του Κυριακάτικου Βήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τονίζει με τη σειρά του ότι «η κυβέρνηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει συνεπώς το ρεπορτάζ», θέτοντας τα ερωτήματά του:

1) Ποιος και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, προκειμένου η τραγωδία των Τεμπών να παρουσιασθεί ως ανθρώπινο αποκλειστικά λάθος;

2) Ποιος και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ