Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Οι διαρροές της αστυνομίας δείχνουν ευθύνη

Μια ακόμα γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, δείχνει πως η αστυνομία είτε είναι συνυπεύθυνη, είναι ανίκανη. Ανίκανη να προστατέψει θύματα που προστρέχουν σε αυτή για προστασία. Ακόμα χειρότερη η προσπάθεια της ΕΛΑΣ να ελέγξει το αφήγημα διαρρέοντας ψέματα.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Οι διαρροές της αστυνομίας δείχνουν ευθύνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Ελληνική Αστυνομία έχοντας πλήρη επίγνωση της συνυπευθυνότητας για μια δολοφονία που έλαβε χώρα δίπλα στο κουβούκλιο του φρουρού του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να ελέγξει το αφήγημα. 

Αυτό μπορεί να αναγνωστεί με δύο τρόπους: Πως η αστυνομία ενδιαφέρεται κυρίως ή μόνο για την εικόνα της και πως προσπαθούσε να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω της.

«Πριν από λίγο εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη γυναίκα από αιχμηρό αντικείμενο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Από το σημείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία αστυνομικών σε νοσοκομείο ο φερόμενος δράστης της επίθεσης» έλεγε η πρώτη ενημέρωση της ΕΛΑΣ

Εντοπίστηκε γυναίκα,η Κυριακή, θανάσιμα τραυματισμένη στην αγκαλιά της Αστυνομίας που κοίταζε.

Μετά ξεκίνησαν οι «διαρροές»

Η αστυνομία με πλήρη επίγνωση της ευθύνης της στην δολοφονία, διέρρευσε από τα πρώτα λεπτά πως η γυναικοκτονία έγινε «στα 100 μέτρα από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων», όπου είχε μεταβεί με φίλο της, για να καταγγείλει την παρακολούθησή της.

Η αστυνομία χειρίζεται το περιστατικό με πολλούς τρόπους: Ένας από αυτούς είναι να παρουσιάζεται πως η δολοφονηθείσα δεν έκανε μήνυση, κάτι που έρχεται από τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.Ο δεύτερος πως το συμβάν έλαβε χώρα 100 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα. Με κάποια site να κάνουν έκπτωση στα 50 μέτρα. Η αλήθεια: 30 εκατοστά από το κουβούκλιο της φρουράς είναι να αίματα.

Η ενημέρωση κάνει λόγο πως ο/η φρουρός δεν μπήκε καν στον κόπο να βγει από το κουβούκλιο, να βοηθήσει την 28χρονη γυναίκα, βγήκε μετά τον αυτοτραυματισμό του δράστη να κλωτσήσει «ηρωικά το μαχαίρι». Μετά τα φιλικά προς την αστυνομία site τονίζουν «τα ψυχολογικά προβλήματα του δράστη» και το παρελθόν χρήσης ναρκωτικών. Ένας λόγος περισσότερος να αναζητηθεί ο εν τέλει δράστης.

Οι «ευθύνες» του θύματος 

Κανένα ρεπορτάζ φιλικό προς την αστυνομία δεν είναι πλήρες αν δεν παρουσιάσει το θύμα ως προβληματικό ως προς τον θύτη. Πως κάτι δεν έκανε καλά, δεν έφευγε, δεν ήθελε να κάνει μήνυση. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα site που προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμφανίσουν την αστυνομία ως λιγότερο υπόλογη. Χρειάζονται βοήθεια τα θύματα και οι επιζώσες της πατριαρχίας και όχι κριτική μετά θάνατον.

Στα πρωινά ρεπορτάζ της ΕΡΤ και του Open άρχισαν να αναφέρονται οι λεπτομέρειες που έδειχναν την άμεση εμπλοκή της αστυνομίας, η απόσταση και η αντίδραση της φρουρού. Ύστερα άρχισε η «παρέλαση» των εκπροσώπων της αστυνομίας στα τηλεοπτικά παράθυρα. Ψυχολογικά προβλήματα και χρήση ναρκωτικών ο δράστης, δεν έφευγε το θύμα, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν οι αστυνομικοί.

Όπου ακριβώς λόγω του φακέλου του δράστη και των κατηγοριών της 28χρονης Κυριακής «που είχε υποβάλει μήνυση για κακοποίηση και βιασμό και τα απέσυρε» (πάλι κατηγορίες προς το θύμα), έπρεπε να παραμείνει στο τμήμα μέχρι να την συνοδεύσουν στο σπίτι της. Ως πότε όμως; Πότε θα την περίμενε πάλι ο δράστης από κάτω;

Υποθετικό το ερώτημα, αδύναμο ίσως, όμως υπογραμμίζει πως υπάρχει ένα συστημικό πρόβλημα και κανένα μέτρο δεν αρκεί για να σώσει όλες αυτές τις γυναίκες και τις θυληκότητες από τους επίδοξους δολοφόνους τους. Πως ακόμα και αν «κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού» που ρωτούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης on camera, ακόμα και αν όλα γίνονται νοικοκυρεμένα, με το τηλεφωνάκι και το ραντεβού, οι γυναίκες θα συνεχίσουν να δολοφονούνται από τους άντρες που θεωρούν πως ένας άνθρωπος μπορεί να τους «ανήκει».

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες της δολοφονημένης να φιλάει τον δολοφόνο της είναι εμετικές. Κάντε κάτι.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ