«Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος, πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα Τέμπη».

Σας βλέπουμε. Σας παρακολουθούμε. Σας καταγράφουμε. Μέχρι το τέλος. Μέχρι να κερδίσει η αλήθεια. Μέχρι τη δικαίωση.

«Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος, πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα Τέμπη».
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μικροί, αναίσχυντοι και λίγοι. Τολμούν να λένε ψέματα, τολμούν αν επικαλούνται νεκρά παιδιά. Παιδιά που η κυβέρνησή τους αφού τα σκότωσε, 14 μήνες μετά συνεχίζει, να συγκαλύπτει, να λέει ψέματα, να προσβάλει, να λοιδορεί, να βρομίζει με κάθε λέξη, κάθε δήλωση, κάθε τρόπο.

Βέβηλοι και αχρείοι. Χωρίς αιδώ, χωρίς κανένα συναίσθημα. Κοινωνιοπαθείς που γελούν και βαριούνται στις εξεταστικές και κλαίνε κατά παραγγελία στις κάμερες.

Σας βλέπουμε. Σας παρακολουθούμε. Σας καταγράφουμε. Μέχρι το τέλος. Μέχρι να κερδίσει η αλήθεια. Μέχρι τη δικαίωση.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει».

Η δήλωση ανήκει στην Γεωργία Αδειλίνη, την διορισμένη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που από το βήμα που της δόθηκε στο φόρουμ των Δελφών τόλμησε να διαψεύσει.

Και τόλμησε να δικαιολογηθεί που δεν το έκανε νωρίτερα με αυτό: «Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο».

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Νίκος Πλακιάς, ο άνθρωπός που θρηνεί τα δίδυμα κορίτσια του και την ανιψιά του, αλλά δεν έχει σταματήσει λεπτό να μάχεται, μας λέει τη συνέβη.

Ο λόγος του στο λόγο της. Χρειάζεται να πούμε ποιος είναι αληθινός;

«Όπως καταλαβαίνετε είμαι ένας από τους έξι πατεράδες που ήμασταν παρών. Η Καρυστιανού δεν ήταν παρούσα. Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κάνα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμιά φορά για να μας βοηθήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

«Παρακολουθούσα την συνέντευξη της κυρίας Αδειλίνης στο forum των Δελφών και την αναφορά της για τα ΤΕΜΠΗ και για μια συνάντηση που είχε στο γραφείο της 12/12/23 το πρωί με συγγενείς ΘΥΜΑΤΩΝ. Δεν θα έλεγα ποτέ τι ειπώθηκε εκεί αλλά μιας και το ανάφερε πρέπει να βγω να πω την αλήθεια. Όπως καταλαβαίνετε είμαι ένας από τους έξι πατεράδες που ήμασταν παρόντες η Καρυστιανού δεν ήταν παρούσα. Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κάνα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμία φορά για να μας βοηθήσει», αναφέρει αρχικά ο κ. Πλακιάς.

Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη

«Είμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας, προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας. Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αύριο είναι καλύτερα τα τρένα η όχι. Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι. Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος, πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα ΤΕΜΠΗ. 

Γιατί είμαι σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα δεν καταλάβατε ποιος είμαι, ίσως και να έχετε δίκιο μιας και το παρουσιαστικό μου γενικά δεν μαρτυρά την πραγματική μου ηλικία. Αλλά ας αφήσουμε τη έγινε εκείνη την ημέρα και να επικεντρωθούμε στο σήμερα. 

Στο σήμερα που μετά από 14 μήνες ακόμα μαζεύουμε πράγματα των παιδιών μας. Αλλά να ξέρετε ότι όλοι θα κριθούμε στο ΤΕΛΟΣ αυτής της διαδρομής, μόνο που το οριστικό ΤΕΛΟΣ θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα μόνο εμείς οι ΓΟΝΕΙΣ. Για αυτό πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για αυτούς. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ