Οι άνθρωποι που «παράγουν» καθημερινά βία αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τη σχολική με αστεία μέτρα

Για ψυχολόγους στα σχολεία ούτε λόγος

Οι άνθρωποι που «παράγουν» καθημερινά βία αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τη σχολική με αστεία μέτρα
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Και μένα μου έκαναν μπούλινγκ» δήλωσε και αποκάλυψε μπροστά στον κόσμο ο μεγαλύτερος «μπούλερ» της χώρας, την ίδια στιγμή που ο σχολικός εκφοβισμός είναι στα καλύτερα του και η κυβέρνηση παίρνει αστεία μέτρα. 

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, αποφάσισαν για το παραπάνω πρόβλημα να παρουσιάσουν μια σειρά από μέτρα τα οποία έχουν ως στόχο την εξάλειψη του μπούλινγκ στα σχολεία. Ε, αυτά τα μέτρα όμως δεν έχουν καμία σχέση με το μπούλινγκ στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά έφτιαξαν μια πλατφόρμα καταγγελιών για γονείς και μαθητές, όπου εκεί θα μπορεί κάποιος να αναφέρει τι συνέβη στα σχολεία. Λες και το πρόβλημα ήταν η επικοινωνία...

Επίσης, το λαμπρό μυαλό του gov (στον οποίο εμπιστευόμαστε σχεδόν ΟΛΑ τα προσωπικά μας δεδομένα την ίδια περίοδο που η χώρα έχει ένα σκάνδαλο με βάση αυτά και ένα με παρακολουθήσεις, κρατήστε το αυτό) δεν σταμάτησε εκεί, αποφάσισε να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Πώς; Μα φυσικά με την πενθήμερη αποβολή για τις περιπτώσεις μπούλινγκ.

Βέβαια, όσοι έχουμε κάνει σε σχολεία και γνωρίζουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές αυτά τα φαινόμενα προφανώς και ένα επιχείρημα «το παιδί μας θα μείνει στην ίδια τάξη, δεν θα το ξανακάνει, μην του δώσετε αποβολή» θα λυγίσει τους πάντες. Πάντα γινόταν αυτό και πάντα θα συνεχίσει να γίνεται, άρα απλά δίνει έναν έξτρα «βούρδουλα» στα χέρια καθηγητών που δεν αξιολογούνται. Κοινώς, καμία αντιμετώπιση του μπούλινγκ και εδώ.

Δεν μένουμε εδώ όμως, γιατί αποφασίστηκε να είναι πιο αυστηρά τα πράγματα με τα κινητά. Γιατί έτσι αντιμετωπίζεται ο εκφοβισμός, αν δεν έχει κινητό το παιδί δεν θα κάνει μπούλιγνκ, όλοι το ξέρουμε αυτό. Επίσης θα γίνει ψηφιακό το απουσιολόγιο και άλλαξαν οι κανονισμοί σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες απουσίες. Καμία σχέση με το μπούλινγκ τα παραπάνω; Καμία!

Και οι ψυχολόγοι;

Η αλήθεια είναι ότι σε κάποιο σημείο που διαβάζαμε τα μέτρα είδαμε για την ύπαρξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών... στα νοσοκομεία.

Δεν θα αναφερθούμε στο τι έκανε η κυβέρνηση με τους κοινωνικούς λειτουργούς όταν ανέλαβε το 2019, διαλύοντας ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα που είχε φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα αναρωτηθούμε κάτι πολύ απλό. Γιατί όχι ψυχολόγοι στα σχολεία;

Πραγματικά, στο δικό μας μυαλό αυτό θα ήταν η κύρια αλλά και σωτήρια λύση για το μπούλινγκ. Δεν θα το μηδένιζε, αλλά θα ήταν μια τεράστια ένεση.

Αρχικά η ύπαρξη και μόνο ψυχολόγου στον χώρο, το προαύλιο, στα γραφεία θα βοηθούσε τους καθηγητές να κάνουν τη δουλειά τους, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Επίσης όταν θα είχαμε τέτοια φαινόμενα κατευθείαν παιδιά και γονείς θα ερχόντουσαν σε επαφή με άνθρωπο που γνωρίζει και ξέρει πώς να χειριστεί την κατάσταση και φυσικά σε ακραία φαινόμενα ο ίδιος ο ψυχολόγος να μιλάει με τις αρχές.

Αλλά όχι, φτιάχνουμε πλατφόρμες εδώ. Και τις κάνουμε καλά. Συνήθως με καλές εξωτερικές και ακριβοπληρωμένες αναθέσεις.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ