Νίκος Πλακιάς: «Το τέλος θα το πούμε εμείς. Κανένας άλλος».

«Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε, διαδώστε το μήνυμά μας»

Νίκος Πλακιάς: «Το τέλος θα το πούμε εμείς. Κανένας άλλος».
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ήμασταν εκεί, τους ακούσαμε. Το 20/20 θα δημοσιεύει κάθε μέρα, τις ομιλίες τους, που ακούστηκαν στο Κ*ΒΟΞ, στην εκδήλωση που έκανε ο Ρουβίκωνας για τα Τέμπη. Μία προς μία. Να τους ακούσουμε όλοι. Γιατί το οφείλουμε. Γιατί το ζητούν. «Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε, διαδώστε το μήνυμά μας». Ο Νίκος Πλακιάς έχει το λόγο.

«Είμαι ένας πατέρας ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τα δυο κοριτσάκια του και την ανιψιά του. Στα Τέμπη διαπράχθηκε ένα έγκλημα. Τα παιδιά μας δολοφονήθηκαν. Σας καλώ να παλέψουμε όλοι μαζί. Μας ενώνει η αλήθεια που αποζητούμε. Μας ενώνει η ανάγκη για την απόδοση δικαιοσύνης. Το τέλος θα το πούμε εμείς και κανένας άλλος. Όταν θα έχουν τιμωρηθεί όλοι. Από τα ψηλά ώς τα χαμηλά. Από τους υπουργού μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο που είναι υπαίτιος για αυτή τη δολοφονία.

Ζούμε τον αδιανόητο, τον απόλυτο πόνο

Θα σας πω και κάτι ακόμα. Είδατε κάποιον  από τους κυβερνώντες που τάχα έκλαψαν ιδιωτικά και πόνεσαν βουβά, να κάνει μια δημόσια τοποθέτηση με τα λόγια του Πλακιά, της Καρυστιανού, του Παπαγγελή, του Χούπα, του Βλάχου, του Ασλανίδη, της Λάτα, της Κούλπα; Μα καλά δεν είπαμε τίποτα σωστό ένα χρόνο τώρα; Κανένας από εμάς; Καταλαβαίνετε την υποκρισία τους; Μας πλήγωσαν, αλλά ατσαλώσαμε, παγώσαμε. Χάσαμε ότι ήταν να χάσουμε ότι δεν έπρεπε να χάσουμε. Και ζούμε αυτό που δεν έπρεπε να ζει κανένας πατέρας, καμία μάνα. Τον αδιανόητο πόνο, τον απόλυτο πόνο.

Διαδώστε το μήνυμά μας

Βλέπω και είστε νέα παιδιά θα μπορούσατε να κάνετε παρέα με τα κορίτσια μου. Είστε και δικά μου παιδιά, τα παιδιά μου θα έπρεπε να είναι εκεί ανάμεσά σας. Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε, διαδώστε το μήνυμά μας. Στα Τέμπη στις 28-2 23 στις 11.20  το βράδυ διαπράχθηκε ένα τρομερό, ένα συγκλονιστικό κρατικό έγκλημα. Άφησε πίσω του 57 αθώους νεκρούς, εκατοντάδες γονείς και συγγενείς σκιές του ίδιου τους του εαυτού και ένα λαό λυπημένο.

Τα εγκλήματα τα διαπράττουν δολοφόνοι

Η θέση των δολοφόνων είναι στη φυλακή. Και όχι ανάμεσά μας. Και για όσους θα βιαστούν να μας χρωματίσουν, εμείς θα μιλάμε όπου μας καλούν. Ευχαριστούμε για το κάλεσμά σας. Θα μιλήσουν τώρα οι μανάδες. Που έχασαν τα παιδιά. Η Σοφία και η Μάρθα. Ας χρωματίσουν τις μανάδες».

Cover Photo: Μαρία Γαλάτη

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frouvikonas.r%2Fvideos%2F940797571383081%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ