Επίκειται ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Η περίπτωση της Νισύρου θυμίζει «κλασσικά εικονογραφημένα» όλες τις περιπτώσεις καταγγελόμενης συγκάλυψης που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και περιγράφουν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. 

Επίκειται ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένας αρχαιοφύλακας, εργαζόμενος στο ΥΠΠΟ και συνδικαλιζόμενος με την «εργοδοτική» παράταξη, υπεύθυνος ανηλίκων στον ποδοσφαιρικό σύλλογο, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη που κέρδισε, είναι ο καταγγελλόμενος για σεξουαλική κακοποίηση και προμήθεια ναρκωτικών. Όλα αυτά σε ανηλίκους από 10 έως 17 ετών.   

Σε κάποια μάλιστα φέρεται να έκανε και αναπαράσταση του πώς γίνεται το σεξ με κούκλες σεξουαλικά βοηθήματα. Μάλιστα ο καταγγελλόμενος αρχαιοφύλακας φέρεται να διέθετε το σπίτι του και ως ερωτική φωλιά για τα μεγαλύτερα παιδιά που τώρα έχουν τρομοκρατηθεί μήπως τα κατέγραφε, ενώ λέγεται πως με την σειρά τους πιέζουν τα μικρότερα.

Στον χώρο που του είχε διατεθεί από το ΥΠΠΟ στο μουσείο, απέναντι από παιδική χαρά, πληροφορίες που έχουμε δει, εμφανίζουν τα ανήλικα να «κάνουν γυμναστική» με τον προπονητή τους, όλα χωρίς μπλούζες. Άλλες καταγγελίες κάνουν λόγο πως το περιβάλλον του δράστη ασκεί κλίμα τρομοκρατίας στο νησί. Με την διαφορά πως τώρα δεν μπορούν να κουκουλώσουν, όλα όσα θα ήθελαν.

Όλα όσα γράφει το εγχειρίδιο

Ο καταγγελλόμενος αρχαιοφύλακας θεωρείται πως είχε μια αδυναμία σε παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής ή με πρόβλήματα στο σπίτι, αυτό που θα αποκαλούσαμε «ευάλωτα». Από μόνο του αυτό δεν αποτελεί απόδειξη, όμως υπό το πρίσμα των κατηγοριών δείχνει παιδιά που θα μιλήσουν με δυσκολία ή αν μιλήσουν μπορεί να απειληθούν οι γονείς τους. Αυτό δηλαδή που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα που ήθελαν να απελάσουν τον πατέρα του 12χρονου.

Πλέον ο δήμαρχος κρατά τις αποστάσεις του, όμως νωρίτερα φέρεται να κινήθηκε ιδιαίτερα υποστηρικτικά προς τον υπάλληλο του ΥΠΠΟ αλλά και του δήμου ως μέλους του ΔΣ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νισύρου, ενώ ο νομικός σύμβουλος του Δήμου φέρεται να τον εκπροσώπησε για την δική του υπόθεση εναντίον δημότη.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως καταγγελία είχε γίνει ήδη από το 2021, η οποία τέθηκε και υπ' όψιν της Υπηρεσίας του ΥΠΠΟ, όμως κατά πάσα πιθανότητα απορρίφθηκε. Η καταγγελία αφορούσε περιστατικά που προϊδέαζαν για τις πρόσφατες αποκαλύψεις.

Όχι μόνο αφέθηκε να διαφύγει αλλά να πάρει και πιθανά στοιχεία μαζί του

Για ακόμα μια φορά ο ρόλος της αστυνομίας φέρεται να είναι αντίθετος από αυτό που θα περίμενε κανείς αν διερευνούσαν την υπόθεση με την δέουσα σοβαρότητα.

Προσπερνώντας την πρώτη καταγγελία πως προέτρεψαν τον πατέρα να φύγει και για αυτόν τον λόγο πήγε στη Κω, το οίκημα ούτε ελέγχθηκε ούτε σφραγίστηκε σε εύλογο χρόνο για την εύρεση πιθανών στοιχείων.

Μάλιστα στην Νίσυρο, η Αστυνομία κάλεσε -σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- τον καταγγελλόμενο και τον καταγγέλλοντα και τους προέτρεψαν «να τα βρουν» και να αποσυρθεί η καταγγελία.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε στο λιμάνι, όμως είναι άγνωστο τι βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ ή αν ακόμα έχει εκδοθεί ένταλμα για έρευνα. Πλην κάποιων ψηφιακών μέσων που μάλλον πήραν από το σπίτι του στην Αθήνα.

Το υπουργείο Πολιτισμού με την σειρά του, έθεσε τον αρχαιοφύλακα σε αναστολή καθηκόντων με βαριά καρδιά, την ώρα που η συνταξιοδότηση φάνταζε καλύτερη λύση. Το όνομα του καταγγελλόμενου φιγουράρει ακόμα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, στις εκλογές σωματείου της Πέμπτης.

Πρόκειται για την παράταξη του προέδρου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ που έχει αγαστές σχέσεις με την κυρία υπουργό, όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την παράταξη της ΕΑΚ ΥΠΠΟ, ο οποίος παραμένει υπόδικος για την υπόθεση του ταμείου του υπ. Πολιτισμού που έχει σχέση με διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

6 + 5 καταγγελίες εναντίον του αρχαιοφύλακα

Αρχικά οι καταγγελίες ήταν 6, όμως όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, αν οι επιζώντες νιώσουν ασφάλεια, μιλάνε. Αναμένονται να καταθέσουν 5 ακόμα παιδιά, τα οποία βρήκαν την δύναμη να καταθέσουν, ώστε να σπάσει η «ομερτά». Μαζί μιλούν και οι γονείς.

Συγγενής 14χρονου δήλωσε στο Mega πως «Ναι, έχει δώσει σε κάποια παιδιά από την παρέα (ναρκωτικά και ερωτικά παιχνίδια). Μας είπε το δικό μας παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα. Eπίσης, ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά να φέρουν το κορίτσι τους και ότι θα τους δώσει το κλειδί».

Άλλη συγγενής, 13χρονου παιδιού, δήλωσε στο ίδιο κανάλι: «Όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός. Έδειχνε και τα sex toys μαζί με βίντεο κι όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, σηκώθηκε και έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ για αυτό. Τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα μας τα είπε όλα».

Η ανάρτηση με την υποψηφιότητα του καταγγελλόμενου αρχαιοφύλακα, προπονητή και μέλους του ΔΣ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Νισύρου. Ήταν παντού.

Οι μαρτυρίες συμφωνούν με τις δικές μας πληροφορίες

«Μπήκανε μέσα, τους έδειχνε διάφορα όργανα, ταινίες. Πήγε να τους κάνει μάθημα πώς θα προσελκύσουν μία γυναίκα, ένα κορίτσι. Τους έλεγε “πρέπει να είστε ξυρισμένοι” και κατεβάζει το σορτσάκι του και έλεγε “να ορίστε, έτσι”» λέει ένας πατέρας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που τον βοηθάνε και τον καλύπτουν, που έχουν κρύψει τα αντικείμενά του. Κυριακή και Δευτέρα τον είχαν στα σπίτια τους. Έβγαιναν οι ίδιοι και μας έλεγαν “θα δείτε τι θα πάθετε”. Ο (όνομα) έχει πλάτες. Δεν ξέρετε τι κρύβεται από πίσω του», υποστήριξε μητέρα ανηλίκου. Αυτοί που απειλούν τους γονείς είναι μια παρέα πέντε φίλων του καταγγελλόμενου (που ευελπιστούμε υπό το βάρος των στοιχείων να γίνει κατηγορούμενος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε γίνει καταγγελία στην υπηρεσία του με στοιχεία που μπορούσαν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν ήδη από το 2021. Η καταγγελία όπως μας περιγράφηκε, μιλούσε για αργομισθία, υπηρεσιακές παρανομίες και πως συνόδευε τα ανήλικα αγόρια στους εκτός έδρας αγώνες σε άλλα νησιά ή έκανε πάρτι στο σπίτι του μόνο για αυτά χωρίς την παρουσία ενηλίκων. Κάτι που επιβεβαιώνεται από γονείς και κατοίκους.

Σε αυτή την καταγγελία (που δεν βρίσκεται στα χέρια μας, όμως είναι βέβαιο πως βρίσκεται στα χέρια του υπουργείου), φέρεται να έχουν παραδοθεί στο υπουργείο και φωτογραφίες που δείχνουν τα αγόρια στο σπίτι του καταγγελλόμενου. Ζητάμε από το ΥΠΠΟ να δημοσιεύσει την καταγγελία και να αναφέρει τους λόγους που δεν προχώρησε υπηρεσιακά σε περισσότερες δράσεις εναντίον του.

Αυτή είναι η καταγγελία των κατοίκων υπέρ του πατέρα. Στάθηκε αφορμή να υπάρξει κύμα συμπαράστασης προς τον γονιό και εναντίον της αστυνομίας που για ακόμα μια φορά φάνηκε να «επηρεάζεται».

Αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς η μια καταγγελία αφορά κακουργηματικές πράξεις, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Στις πληροφορίες που έχουν φτάσει στο «20» πρέπει να αναφερθούν πως φέρεται να είναι στη διάθεση των αρχών ηλεκτρονικά μέσα (τάμπλετ) στα οποία ο καταγγελλόμενος έβαζε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου στα παιδιά. Στις αρχές φέρεται να είχε παραδοθεί αρχικά, «καθαρό» τάμπλετ, το οποίο είχε ακριβώς την χρήση του αθωωτικού στοιχείου.

Το έτερο που μπορέσαμε να διασταυρώσουμε την τελευταία στιγμή είναι πως έχουν βρεθεί και τα σεξουαλικά βοηθήματα στο σπίτι και το αυτοκίνητο του καταγγελλομένου, ανάμεσά τους και μια κούκλα σιλικόνης με την οποία φέρεται να τους έδειχνε «πως κάνουν σεξ».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ